Memur-Sen’de düzenlenen basın toplantısında Ortak Akıl Platformu adına hazırlanan metni okuyan Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Başkanı Osman Yüztgenç, “Yeni Anayasa'yı yeniden büyük Türkiye'nin önsözü ve yol haritası olarak görüyoruz. Bu anlayışla sivil, özgürlükçü, demokratik yeni anayasa konusunda kararlı olacağız. Yeniden büyük Türkiye için koalisyonlara "hayır", seçmenlerin koalisyonuna dayalı hükümete "evet" diyoruz” dedi.
Özgürleşme, sivilleşme ve demokratikleşme adımları nedeniyle Turgut Özal'a yaşatılanları, 54. Hükümetin Başbakanı Necmettin Erbakan'a 28 Şubat'ın kirli kararlan üzerinden dayatılanları unutmadıklarını kaydeden Yüztgenç, açıklamasına şu şekilde devam etti:
“Sivil iradeyi işlevsiz hale getirmek, millet iradesini yok etmek için kurulan tezgâhlara, hazırlanan kumpaslara bir daha düşmeyeceğiz, bir daha asla izin vermeyeceğiz. Milletin egemenliğini çalmak, birliğimizi yok etmek isteyen küresel aktörlere ve onların içerdeki işbirlikçilerine de asla fırsat vermeyeceğiz.
Dışarıda yazılıp içeride sahneye konmak istenen Gezi kalkışması senaryosuna bütün sahneleri kapatan kararlı her duruşun arkasında duracağız. “Vesayete imkân yok; darbe fırsatı oluşturalım” hezeyanıyla okyanus ötesinden planlanan 17-25 Aralık darbe girişimlerini püskürtenleri, bu girişimlerin faili paralel tetikçilere hadlerini bildirenleri yalnız bırakmayacağız.
Mütedeyyin Kürt kardeşlerimizi sindirme ve Çözüm Sürecini bitirme amacıyla 6-8 Ekim'de Kobani bahanesiyle sahaya sürülen "Beyaz Türk-Beyaz Kürt" işbirliğini çökerten sivil siyasi iradeye desteğimizi sürdüreceğiz.

“İSTİKRAR SÜRECİ DEVAM ETMELİ”
Siyasi ve ekonomik istikrarın devletler açısından, varlıklarının devamı güçlerinin artması noktasında temel parametre olduğunu düşünüyoruz. Siyasi ve ekonomik istikrarsızlığın "makus talih" olarak pazarlandığı, özgürlüklerin risk olarak algılandığı, ötekileştirmenin zirve yaptığı, dışa bağımlı, ekonominin kısır döngüye mahkum, siyasetin cübbeli veya üniformalı vesayete mecbur bırakıldığı Türkiye fotoğrafının artık mazide kalmasının mutluluğunu yaşıyoruz.
Siyasette, ekonomide istikrar sağlayamayan ve dış politikada kararlı duruş ortaya koyamayan ülkelerin içine düştüğü durumu yakından gözlüyoruz. Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da yaşananların vatandaşlarına ödettiği ağır bedelleri takip ediyoruz.
İnsanlarına vatandaşı olmanın onurunu yaşatan bugünün Türkiye'sinin, öncelikle son on yıllık süreçte devam eden siyasi ve ekonomik istikrarın sonucu olduğunu bir kez daha vurguluyoruz.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim