Çünkü O’nun hedefi, çağdaş uygarlık düzeyinin de üzerine çıkmaktı.
Kadına değerini vermeyen bir toplum ise, ortaçağın derin karanlıklarında dönelemeye mahkûmdu.
Bugün, kadın, baskı altına alınmak isteniyor; yasal haklarını bile kullanamaz hale getiriliyor…
Sömürülüyor, horlanıyor; şiddete, tacize, tecavüze uğruyor…Dahası tavuk gibi kesiliyor, öldürülüyor.
İşte o yüzden, “Kadınlar Günü” hiç bu yılki kadar önemli ve anlamlı olmamıştı.
İşte o yüzden, yüce Atatürk’e minnet duygularımızla, tüm kadınlarımıza gerçekten ve yürekten “Kadınlar Gününüz kutlu olsun” diyoruz.
Kadınımızla, erkeğimizle tüm Atatürk çocukları, kadınlarımızın yanındayız.
Severek, sayarak, başımıza taç yaparak…



8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Çorum Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün organize ettiği bazı etkinliklerle kutlanacak. 
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında yarın saat 12.00’de Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Parkı’nda sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlenecek. Daha sonra ise Öğretmenevi’nde kahvaltı programı gerçekleştirilecek. 
8 Mart Pazar günü ayrıca saat 13.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlenecek. Daha sonra ise saat 14.00’de Devlet Tiyatro Salonu’nda kutlama programı gerçekleştirilecek. 
Program, Emine Örgel’in “Kadın Olmak” adlı şiiri ile başlayacak. Firdevs Balcı Şahin ise “Kadın Fotoğrafları” konulu bir slayt gösterisi yapacak. Seyhan Barut, Leyla Külcü ve Derya Taşdemir ‘in “Girişimci Kadınlar ve Öyküleri” konulu konuşmalarıyla devam edecek programda ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü meslek elemanları tarafından “Kadın ve Erkeğin Bir Günü” isimli tiyatro sunulacak. Güzel Sanatlar Lisesi’nin “Ezgilerle Kadın” adlı müzik dinletisinin ardından da resim ve el sanatları sergisi açılacak. Sergide Dünya Taşın, Şule Güngören, Akgül Aşan, Firdevs Balcı Şahin, Gözde 
Aşan, Nezihe Aşan Kaya, Fatma Taybıllı, Münevver Karahan, Sevda Boztepe, Saide Sıkı, Nalan Duran, Seyhan Barut ve Kafiye Ortakçı’nın eserleri yer alacak.
Editör: TE Bilisim