“Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” hadisini rehber edinerek ilimizde bulunan ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca destek olmaya çalıştıklarını belirten Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İl Temsilcisi Ahmet Sözüdoğru, hayır sahiplerinin zekat, fitre ve bağışları ile yaklaşık iki yüz elli aileye un, et ve kuru gıda yardımı yapmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.
Ramazan ayının son yarısına girilen bu günlerde yaklaşan Ramazan bayramı için kolları sıvadıklarını ifade eden Sözüdoğru, “İçerisinde geleneksel bayram menümüzde bulanan çorba, et, pirinç pilavı, tatlı, bayram şekeri ve gül suyu bulunan bayram kolilerinin hazırlığına başladık. Bayram haftasında 500 aileye ulaştırmayı hedeflediğimiz bayram paketimizin bedeli 30 TL olarak belirlenmiştir ve hayırsever hemşerilerimizin destekleri ile hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz. Bize destek vermek isteyen hemşerilerimiz istediği sayıda komple bayram kolisi hediye edebileceği gibi pirinç, kızarmış kadayıf, kırmızı mercimek, bayram şekeri, bütün tavuk eti gibi ürünlerden dilediğinden dilediği kadar temin ederek bize ulaştırabilirler. Dileyen koli bedelini derneğimize ulaştırabilir” dedi.
Bayramlık dağıtımlarının 13-14 Temmuz tarihlerinde yapılacağını belirten Sözüdoğru, açıklamasında şunları dile getirdi:
“Bağışların en geç 10 Temmuz tarihine kadar ulaştırılmasını bekliyoruz. Bayramlık giysi dağıtımı konusunda da kullanılmamış giysi, ayakkabı vb destekte bulunmak isteyen hemşerilerimizde merkez PTT arkası Leblebicioğlu iş merkezinde bulunan büromuzdan ve Çöplü Mahallesi 2. Çöplü Sokak’taki (Faik Tonguç Çocuk kütüphanesi civarı) hayır çarşımızdan bize ulaşabilirler. Yardımcı olmak isteyen kardeşlerimiz detaylı iletişim bilgilerine www.corumyağmurdamlasi.org ve https://www.facebook.com/corumyagmurdamlasi adreslerinden ulaşabilirler.”
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim