Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisinin ekonomik sıkındı gibi göründüğünü anlatan Tanrıkulu, bu durumun da ancak vatanın bölünmez bütünlüğünün tehlikeye girene kadar devam ettiğini söyledi.
Vatan bölünme durumuna geldiğinde vatandaşın gelir düzeyi ne kadar yüksek olursa olsun onun bir anlamının kalmadığını ifade eden Ahmet Kenan Tanrıkulu, yıllardır terör belasının devam ettiğini, yurtdışında yapılan eylemlerin bile artık ülkeyi etkileyecek duruma geldiğini söyledi.
İşsizlik, gençlerin kamuda iş bulmak için girdiği sınavlar ve AKP’nin vip kayırmalarının devam ettiğini söyleyen Tanrıkulu, kongrelere olduğu gibi yaklaşan seçimlere de iyi hazırlanılması gerektiğini, seçimle gelenin 7 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimlere Çorum’u hazırlaması gerektiğini ifade etti.
MHP’yi iktidara getirip yolsuzluk ve hırsızlığa son verecek bir çalışma gerektiğini belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, işsizliğin %20lere kadar ulaştığını vurguladı.
Çorum’un MHP’nin de içinde bulunduğu koalisyon hükümeti zamanında büyük miktarda yatırım aldığını ve Çorum’un tüccarı çiftçisi ve sanayisi ile anılır duruma geldiğini kaydeden Ahmet Kenan Tanrıkulu, son 5 yıl içinde 1 milyon 200 bin esnafın kaydını bildirdiğini parası olmayanların da eklendiğinde bu rakamın 1.5 milyon esnafı bulabileceğini anlattı.
Mecliste 4 bakanın yüce divana sevklerinin oylanmasında kalbe ve vicdanlara hitap ettiklerini ama kalbi taşlaşanların yine gitmemeleri yönünde oy kullandığını anlatan Tanrıkulu, dikkat çeken başka bir konunun ise çıkan sonuçlar olduğunu söyledi. AKP hükümetinin güven oylaması olan 276 sayısının altına düşmeye başladığını belirten Ahmet Kenan Tanrıkulu, artık insanların paralarını çalanların geleceklerini de çalmaya başladığını, tüm milliyetçilerin MHP’yi iktidar yaparak, milletin alınterini çalanları önlemesi gerektiğini dile getirdi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim