İl Başkanlığı ve Genel Merkeze yapılan başvurular sonunda İl Seçim İşleri Başkanı ve İl Sekreteri tarafından Genel Merkez SKM Başkanlığı’na teslim edilen dosyaların ardından gözler temayüle çevrildi.
Bundan sonraki süreç ise şu şekilde işleyecek. AKP il teşkilatının belirleyeceği bir günde temayül yoklaması yapılacak. Burada teşkilatın tüm kademeleri aday adaylarına oy kullanacaklar. Oy kullanacakların listeleri milletvekili aday adaylarına verilecek. Temayül yoklamasıyla ilgili hazırlıklar da tamamlanmak üzere.
Genel merkezde 3 aşamalı bir süreç aday adaylarını bekliyor. Buna göre 1-MÜLAKAT: Mülakat aşamasında parti teşkilatı içerisinde yapılan temayül yoklamasıyla belirlenen adaylar, mülakat aşamasına geçecekler. Seçim İşleri Başkanlığı milletvekili aday adaylarıyla bire bir görüşmeler yapacak. 2-ARA KOMİSYON: Temayül yoklaması ve mülakat sürecinde belirlenen isimlerin potansiyelini anlamak ve adaylığa uygunluğunu saptamak amacıyla yapılan anket ve saha çalışmaları yapılacak. 3-ÜST KURUL: AKP Seçim İşleri Başkanlığı ve üst düzey yöneticilerinin oluşturduğu üst komisyon, süreç boyunca toplanan verileri değerlendirecek. Adayların kimler olacağı bu aşamada üst komisyon tarafından belirlenecek
Öte yandan mevcut milletvekillerinden Salim Uslu ile Dr. Cahit Bağcı’nın temayül yoklamasına katılmayacağı açıklandı. Ayrıca AKP eski İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan da Atatürk Spor Salonu’nda yarın 10.00-16.00 saatlerinde yapılacak olan temayül yoklamasına girmeyecek.
Bu kapsamda temayül yoklamasına katılacak olan aday adayları şu şekilde: “Ali Osman Kıyak, Arif Ersoy, Arif Özşahin, Arife Betül Gülgün, Ayhan Karaca, Ahmet Ölçer, Berat Uzun, Doğan Sofracıoğlu, Erol Çıtak, Esat Furkan Büyükçınar, Faruk Özkader, Fatih Maden, Fatih Tuncer, Fatma Çöpür, Fikret Bayraktar, Hakan Velidedeoğlu, İbrahim Sezikli, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Melike Yazıcı, Murat Koçak, Mustafa Kurt, Necip Uygur, Nihar Sarıerik, Nurettin Kulalı, Orhan Bozkurt, Recep Kaymakcan, Salih Osman Fındık, Serhat Pak, Şakir Şahin, Şaban Işık, Timur Cevher, Yalçın Akkaya, Yasemin Cenan, Yasemin Coşgun, Yaşar Uğurlu ve Yunus Ölçer”
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim