Kurtuluş Savaşı’nın başlaması, vatanın düşman işgalinden kurtarılarak Cumhuriyet rejimine geçilmesine olanak sağlayan TBMM’nin açıldığı gün bilindiği gibi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen ilk ve tek bayram olarak kutlanıyor.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bugün ilimizde Ata’nın huzurunda saat 10.00’da başlayacak törenlerle kutlanacak. Burada Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulurken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Spor Salonu’nda Bahçelievler İlkokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu’nun ortaklaşa hazırladığı şenlik programı sunulacak.
Ayrıca Belediye tarafından Kültür Park’ta çocuk şenliği ve Devlet Tiyatro Salonu’nda öğrencilere yönelik balon katlama sanatı gösterisi de gerçekleştirilecek. 23 Nisan kapsamında TEGV Çorum Öğrenim Birimi tarafından 14.00-17.00 saatlerinde Kız Meslek Lisesi yanındaki Sanat Sokağı’nda etkinlikler yapılırken, ADD tarafından saat 13.00’de Pir Baba Çamlığı’nda çocuk eğlencesi tertiplenecek. Ahlatcı Otomotiv’de saat 12.00’de 23 Nisan’a özel etkinliklerin yapılacağı kutlamalarda Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de saat 14.00’de Hayır Çarşısı’nda çocuklara oyuncak dağıtacak.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim