Ülkü Ocakları'nın etkinliğine; Milliyetçi Hareket Partisi İl ve Merkez İlçe Başkanlığı, Kamu-Sen, TÜRKAV ve Yağmur Damlası Derneği de destek verecek.
Ülkü Ocakları Çorum Şubesi Başkanı Ahmet Hattab İmal, yarın saat 20.00’de Valilik binası önünde buluşup “Kahrolsun Kızıl Çin, Yaşasın Tam Bağımsız Doğu Türkistan” sloganları ile bir yürüyüş yapacaklarını, Saat Kulesi'ne kadar yürüyüş yaptıktan sonra basın açıklamasında bulunacaklarını bildirdi. İmal, Ülkü Ocakları üyelerinin etkinliğin ardından su, hurma ve simitle iftar açacağını duyurdu.
İmal: “Biz ülkücüler nerede bir mazlum var ise onun için yüreğimiz dağlanır, ellerimiz Müslüman coğrafyasında kan akmasın, insanlar zülüm görmesin diye kalkar hep gök yüzüne. Yıllardır biz ‘Doğu Türkistan'da zülüm var’ diye haykırırken görmezden gelenler, Filistin'e ağlayıp Urumçi'yi ayıranlar, bugün zülüm ayan beyan ortaya çıkınca meydanlara zoraki iniyorlar. Bu samimiyetsizliği Türk milleti görmelidir. Bilmem ne platformu adı altında araya gelmiş bir çok STK, bugünlerde Doğu Türkistan için meydanlarda olacakmış. Baktığımız zaman orada olmasını yakıştıramadığımız STK'lar da var . Ülkü Ocakları bu tür platformlarda hiç bir zaman yer almayacaktır. Çoğunun nereye hizmet ettiği, kıblesi bile belirsiz. Amacımız, Ramazan ayının zengin sofralarından uzaklaşıp, Doğu Türkistan'daki zulmü, çileyi, yokluğu milyonda bir de olsa anlamak, Doğu Türkistan'ın sesi olmaktır” diyerek tüm Çorumluları etkinliğe davet etti.
(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim