Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili aday adayı Muharrem Bozdoğan, Mart ayında yapılması düşünülen parti içi ön seçim çalışmalarına Sungurlu ilçesinde devam etti.
Laik, demokratik, çağdaş hukuk devletini savunan insan haklarına saygıdan ödün vermeyen CHP’de 35 yıldır siyaset yapmaktan onur duyduğunu belirten Bozdoğan, “Bu ülkenin tüm çocukları için yola çıktım. Hayatımı ve dinamizmimi geleceğimizi kurtarmak adına bu yolda harcamaya adayım” diye konuştu.
Sungurlu ilçesine bağlı Çavuş ve Kaledere köylerinde partililere hitap eden Bozdoğan, Türkiye’deki herkesin geleceğe daha güvenle bakabilmesi için CHP iktidarına ihtiyaç olduğunu kaydetti.
Türkiye’nin son 12 yıldır iyi yönetilemediğini ve kötü gidişata dur denilmesinin de zamanının geldiğini ifade eden Muharrem Bozdoğan; “Bu onurlu mücadelemizin başlangıcında bizlerle birlikte olduğunuz için öncelikle hepinize teşekkür ederim. “Bugün burada Cumhuriyet Halk Partisi’nin halk iktidarını kurma yolundaki mücadelesinin bir neferi olma yolunda sizlerin karşısına çıkarak milletvekili aday adaylığımı sizlere açıklıyorum. Bugün ciddi bir yol ayrımına getirilen ülkemizde halkımızı bir arada tutan değerlerin hepsi yavaş yavaş yozlaştırıldı. Cumhuriyetimizin ve toplumsal bütünlüğümüzün temel taşları bir bir yerinden oynatıldı. Ülkemiz, 12 yılda hiç istemediğimiz karanlık bir tablo ile karşı karşıya kaldı.
Türkiye'yi bu olumsuz tabloyla buluşturan iktidar partisine ‘Dur’ deme gücümüz var. Bu gücün ortaya koyulacağı tarih ise 2015 Haziran’ında gerçekleştirilecek seçimlerdir. Haziran 2015, CHP’nin iktidar olduğu sevgi, kardeşlik ve barış tohumlarının yeniden ekilmeye başladığı tarih olacak. CHP, Haziran’da insanımızın kanıyla canıyla ve büyük Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni batısından doğusuna kardeşliği yeniden egemen kılacaktır. CHP iktidarında demokrasi özgürlük eşitlik değerleri ülkenin her yanına yayılacak bilim ve akla dayalı çağdaş yönetim anlayışıyla sorunlarımız bir bir çözüme kavuşturulacaktır. Bizlere özletilen barış ve huzur tüm ülkemizi saracaktır memleketimizin hizmete demokrasiye adalete sosyal hukuk devletine olan hasreti son bulacaktır. Bu kavuşmayı savunacak olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Yepyeni bir siyasi hareketin kapısını hep beraber aralayacağız. Değişen dünya düzeninin Türkiye’ye Türkiye’nin de tek başına iktidar olmuş sosyal demokrat bir Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyaç vardır” diye konuştu.
Emekten ve halktan yana biri olduğunu belirten Bozdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Çocukluğumdan bu zamana kadar hep emekten yana oldum. Bu günlere tırnağımla kazıyarak geldim. Köy yaşamında zaman zaman çobanlık ve çiftçilik yaparak ailemle birlikte çalıştım. Tarlada kazma ile kürek ile çalışıp ürün suladım, tırpanla yonca biçtim, buğday hasat ettim. Ellerim nasırlaştı yazın sıcağında burnumun kanadığı zamanlar oldu. Emeğin önemini yaşayarak öğrenen biri olarak paranın gücünü değil emeğin gücünü savunurum. Halkın içinde halkın sıkıntılarını paylaşan halktan biri olarak milletvekili aday adayı oluyorum. Cumhuriyet Halk Partisi gibi emekten ve emekçiden yana olan bir partide de milletvekilliği görevini halkın içinde olan halkın sevdiği ve seçtiği bir bireyin yürütmesi gerektiğine inanıyorum”
Çorum’da Milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesinin önemine dikkat çeken Bozdoğan; “Bu adaylık yarışında parti içi demokrasi ve katılımcılık ilkesinin hayata geçirilmesi ülkemizde demokrasinin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle en geniş katılımla tüm üyelerin katıldığı aktif pasif üye ayırımı yapmaksızın aday adaylarının belirlenmesini çok önemsiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 2015 Haziranında yapılacak milletvekilliği seçimlerinde mensubu olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı olduğumu siz değerli partililerimize bildiriyorum. Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin çağdaş laik Atatürkçü düşüncesine laik bir insan olacağıma söz veriyorum. Bu ülkenin tüm çocukları için yola çıktım yaşamımı ve dinamizmimi kullanarak geleceğimizi kurtarmak adına bu yolda adayım. Sıralamaya giremesem de partimizin bir neferi olarak verilecek her görevde canla başla çalışacağıma da söz veriyorum. Tüm aday adaylarımıza da başarılar diliyorum” dedi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim