Çorum TSO 21. Meslek Komite toplantısının ardından yapılan açıklamada; son dönemde bazı üye işyeri ve esnafa telefonla ulaşan art niyetli kişi yada kişilerin, işletmelere OKA, KOSGEB, TKDK gibi kurum ve kuruluşlardan hibe kazandıklarını, hibe ile ilgili evrakları kurye ile gönderdiklerini ve işlemlerin başlatılması için kuryeye belli bir miktarda ödeme yapmaları gerektiğinin söylendiği belirtilerek, bu tür söylemlere itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.
21. Meslek Komite Üyeleri tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Her geçen gün farklı yöntemlerle gündeme gelen dolandırıcılar, şimdi de esnafımızı hedef almıştır. Özellikle son dönemde esnafımıza yönelik desteklerin artacağı yönünde haberlerin gündeme gelmesi ile telefon dolandırıcılarının faaliyetlerini artıracağını düşünmekteyiz. İletişim bilgilerine ulaştıkları KOBİ’lerimizi, esnafımızı telefonla arayarak ‘devlet desteği kazandınız’, ‘hibe desteğinizi aldınız mı?’ şeklinde söylemlerle kandırmaya çalışan kişiler, ikna edebildikleri işyerlerine evrakları kurye ile göndereceklerini, belli bir ücret karşılığında bu evrakları alabileceklerini beyan etmektedirler.
İşletmelerimiz bilmelidirler ki; OKA, KOSGEB, TKDK gibi kurum ve kuruluşlar, hibe programları yayınlandığında tüm bilgilendirmeleri ücretsiz yapmakta, işletmenin başvurusu üzerine gerekli dökümanları her hangi bir ücret talep etmeksizin işletmeye iletmektedir. Ayrıca yine aynı kurumlar hibe dönemlerinde işletmeleri telefonla arayarak, ‘destek veriyoruz, gelin, alın’ şeklinde söylemler içeren bir yöntem uygulamamaktadırlar”
Ayrıca, bu tür bir uygulamaya maruz kalan işletmelerin, bahsedilen vaatlere kanmamaları gerektiği noktasında uyarılarak, durumu hemen emniyet güçlerine bildirmeleri istendi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim