Konuyla ilgili bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, 1945 yılından bu yana ülkemizde 11-17 Haziran tarihleri arasında Toprak Bayramı Haftası kutlandığını hatırlatarak, bu yılki etkinlikler kapsamında “Toprak” konulu yarışmalar düzenleneceğini bildirdi.
İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, yarışmaların anaokulu ve ilkokul öğrencileri arasında resim, ortaokul öğrencileri arasında kompozisyon ve lise öğrencileri arasında ise şiir dalında yapılacağını belirterek, son başvuru tarihinin her üç kategoride de 4 Mayıs Pazartesi olduğunu söyledi.
Yarışma koşulları ve afişlerinin il merkezi ve ilçelerdeki tüm okullara gönderildiğini anımsatan Ermiş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nden veya her iki kurumun internet sitelerinden daha ayrıntılı bilgi alınabileceğini söyledi.
İl Müdürü Ermiş, çocuk ve gençler arasında toprağın değerinin algılanmasını sağlamak ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen yarışmaların birincilerine ödül olarak bisiklet verileceğini ve başarılı okullara da çeşitli teşvik edici armağanlar sunulacağını dile getirdi.
Dereceye girenlerin 18 Mayıs tarihinde belirleneceğini ifade eden Erkan Elfaz Ermiş, 11-17 Haziran Toprak Bayramı Haftası’nda ise bir ödül töreni düzenleneceğini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim