2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı’nın ilk döneminin sona ermesi nedeniyle bir değerlendirme yapan Tahir Eşkil, bazı eğitim kurumlarında öğretmen ve yöneticilere yönelik uygulanan şiddet ile öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değişikliği konularının çözüm bekleyen sorunlar olarak karşımıza çıktığını söyledi.
Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Tahir Eşkil, ikinci döneme sorunsuz başlamak için ivedilikle çözüme kavuşturulması gereken başlıkları ise şöyle sıraladı:
“19. Millî Eğitim Şurası’nda alınan kararlar acilen hayata geçirilmelidir. Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği bir an evvel yayınlanmalıdır. Öğretmenlerin sağlık ve eş özrüne bağlı sorunlarının giderilmesi için il ve ilçe emri uygulaması getirilerek, mağduriyetler bir an evvel giderilmelidir. Avrupa’da sorgulanan ve bilimsel araştırma sonuçlarıyla da yüzyılın pedagojik yanlışı olarak nitelendirilen karma eğitim mecburiyetine son verilmelidir. Kariyer basamakları konusu çözüme kavuşturulmalıdır. Okulların bütçe sorunu çözülmelidir. Eğitim çalışanlarına yönelik kılık kıyafet sınırlaması kaldırılmalıdır. Ek ders esaslarındaki eşitsizlikler giderilmeli ve ders birim ücretleri artırılmalıdır. Sınav ücretlerinde adalet sağlanmalıdır. Öğretmenlerin nöbet görevlerine ücret tahakkuk ettirilmelidir.”
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim