Çorum İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, “Birliğimiz, 2006 yılında kahvehane köşelerinde kuruldu. 2015 yılına gelene kadar çeşitli badireler atlattık. Fakat bugün en mutlu günlerimden birisini yaşıyorum. Çünkü ayağında çorabı, sırtında abası olmayan koyun-keçi yetiştiricilerimize nezih bir mekan kazandıracağız. Çok şükür Allah bu günleri de bize nasip etti” dedi.
Çorum İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği hizmet binasının açılış töreninde konuşan Avcı, “Çorum’da ilk defa 2009 yılı Mayıs ayında 38 bin koyuna teşvik aldık. 2014 yılı sonu itibari ile de toplam 1141 üyemizin 122 bin 247 koyununa teşvik dağıttık. Bu güne kadar dağıttığımız teşvik miktarı 10 milyon 800 bin lirayı aştı. Bu demek oluyor ki; benim dağdaki çobanımın da güttüğü koyunun da vergisi var. Çobanım bu parayı yatırıyor. Ben bundan büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.
Çorum’da bugün itibari ile 12 bin anaç koyun, 600 tane de koç olmak üzere toplam 12 bin 600 projeli hayvanın bulunduğunu ifade eden Avcı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“İlimizin en uzak ilçesi olan Kargı’da keçi peyniri yaparak bunu tüm Türkiye’de tanıtmak istiyoruz. En kısa zamanda Kıl Keçisi Ihlas Projesi’ni de başlatacağız. Ayrıca Çorum için olmazsa olmazlardan kabul ettiğim Ziraat Fakültesi ve Veterinerlik Fakültesi için Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a müracaatlarımız oldu. Bu konuda çalıştıklarını ve en kısa zamanda da bu iki fakülteyi Çorum’a kazandıracaklarını söyledi. Desteklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum.”


Çobanlık Kursu’nu başarı ile bitirenlere sertifikaları verildi.

(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim