Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, öğretmenlere ücretsiz şekilde nöbet tutturulmasına karşı kararlı tutumlarını sürdüreceklerini belirterek, “Kamuda tüm meslek gruplarının hemen hemen hepsi nöbet görevinin karşılığı olarak ek ücret alırken veya yapılan nöbet görevi karşılığında izin kullanırken öğretmenlerin nöbet görevi karşılığında ücret almaması hem hukuken hem de vicdanen kabul edilebilir bir durum değildir.” dedi.
Dün düzenlediği basın toplantısında Türk Eğitim-Sen olarak 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı’nın sonuna kadar eylem kararı aldıklarını açıklayan Selim Aydın şu görüşleri dile getirdi:
“Öğretmenlerin nöbet konusundaki rahatsızlığını tespit eden Türk Eğitim-Sen nöbet gününe ücret ödenmesini yıllardır talep etmiş, önce toplu görüşmelere, daha sonra toplu sözleşmelere taşımıştır. Nöbet problemi, iş güvencesinin ortadan kaldırılması, ekonomik ve sosyal haklarımızın her geçen gün geriye gitmesi gibi sıkıntılarımız düşünüldüğünde, elbette, en önemli problemimiz değildir. Ancak öğretmenler, nöbet görevini angarya bir iş olarak görmüş, böyle bir angarya işi ücretsiz yapmayı bir türlü kabul edememişlerdir. Türk Eğitim-Sen, problemin çözümünden yanadır. Bu sebeple aldığımız ilk karar, her ay bir gün nöbet tutmamak şeklinde olmuştur. Bu eylem kararımız sonrasında, bazı okul yönetimlerinin, nöbet tutulmayan güne karşılık, başka bir gün nöbet görevi, yani çift nöbet görevi vermesi sonucunda eylem kararımızı gözden geçirmek ve sonuç alabilmek için, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılının sonuna kadar süresiz eylem kararı alınmıştır. Bu eyleme tüm öğretmenlerimizin sahip çıkmasını bekliyoruz. Çünkü bu kadar sendikanın, neredeyse ortaklaştırdığı bir eylemin, hangi sebeple olursa olsun, başarısız olması, öğretmenin kaybetmesi sonucunu doğuracak, sendikaların yaptırım gücünü ortadan kaldıracaktır.”
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim