Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Tufan Köse, Ticaret ve Sanayi Odasına nezaket ziyaretinde bulundu.
CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Hasan Levent Çöphüseyinoğlu ile birlikte TSO Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Milletvekili Tufan Köse, 7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimleri’nin ardından CHP’nin iktidara geleceğine inandığını belirterek, “CHP iktidarında Türkiye gelişmiş ülkeler ligine yükselecek. Ülkemizin gelişmesiyle elde edilecek imkanlar ise ülkemizde yaşayan 77 milyon vatandaş arasında hakça paylaşılacak” diye konuştu.
Kendisinin biri Cumhuriyet Halk Partisi, diğeri de Çorum Partisi olmak üzere iki partisi bulunduğunu söyleyen Çorum Milletvekili Köse, “Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olduğunda ben de Çorum Partisi’nin Genel Başkanı olacağım. Hem ilimizi, hem ülkemizi birlikte kalkındıracağız” şeklinde konuştu.
Çorum’da inşa edilen hastanede kullanılan malzemenin yerelden karşılanması gerektiğini her fırsatta söylediklerini hatırlatarak demiryolu konusunda da biran evvel harekete geçilmesi gerektiğini ifade eden Köse, “CHP iktidar olduğunda demiryolu yatırımı hızla hayata geçirilecektir. Demiryolu ile oluşacak katma değer, kısa sürede maliyetini karşılayacaktır. Merzifon Havaalanı’na gerek Çorum isminin eklenmesi, gerek farklı bölgelere uçuşların sağlanması için hep birlikte mücadele edeceğiz. Çorum sanayisi, birçok yoksunluğa rağmen iyi bir noktaya gelmiştir. Burada iktidar partisinin hiçbir katkısının olmadığını düşünüyorum. Sanayimiz güçlü olursa, ülkemiz de gelişmiş ülkeler ligine çıkabilir” diye konuştu.
CHP iktidarında sanayicilere çok daha iyi imkanlar sunacaklarını anlatarak sanayicilerin önünü açacaklarını söyleyen İl Başkanı Yıldırım da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sanayicilere ne gibi imkanlar tanınacağını önceki gün seçim beyannamesinde açıkladığını, ülkemizde yüksek katma değerli ürünlerin üretilmesini teşvik edeceklerini ve sanayinin kalkılması için ellerinden gelen çalışmayı yapacaklarını vurguladı.
Gürsel Yıldırım ayrıca ilk resmi ziyaretlerini Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’na yaptıklarını belirterek, TSO Yönetim Kurulu üyelerine çalışmalarında başarı dileklerini de iletti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ise Milletvekili Tufan Köse’nin Çorum’un meselelerine hiçbir zaman muhalefet etmediğini belirtti.
CHP’nin milletvekili adayı belirleme yönteminin doğru bir metot olduğunu ifade eden Çetin Başaranhıncal, “Milletvekilimiz Tufan Bey, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı bir toplantıda kendisinin Çorum milletvekili olduğunu, ancak Çorum’a muhalif olmadığını söyledi. Hisarcıklıoğlu da bu yaklaşımından dolayı ilimiz adına kendisini tebrik etti. Geçen süre zarfında Milletvekilimizin sözünde durduğu görülmektedir” dedi.
Ziyarette Başaranhıncal, TSO tarafından hazırlanan ilimizin taleplerini, sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren dosyayı CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse’ye vererek, seçim çalışmalarında başarılar diledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim