Hizmet-İş Sendikası Çorum Şubesi’nin iftar programına katılan AKP Çorum Milletvekili ve aynı zamanda Hak İş Konfederasyonu Onursal Başkanı Salim Uslu, ülke ve dünya gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
İftar sonrası sendika üyelerine hitaben bir konuşma yapan Uslu; “Bizler şimdi iftarımızı yaptık fakat Filistinli, Suriyeli kardeşlerimiz bırakın oruç tutmayı, acaba sabaha çıkabilecek miyiz? diye düşünüyorlar. Ortadoğu’da yüzyıllık bir intikam alınıyor. Ortadoğu’da yeniden bir yapı oluşturulmaya çalışılıyor. Buna engel olacak tek ülke güçlü Türkiye’dir” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ SAVAŞIN İÇİNE ÇEKMEK İSTİYORLAR”

Türkiye’yi bölmek ve savaşın içine dahil etmek isteseler de, her zaman barıştan yana olacaklarını ifade eden Uslu, “Bir taraftan Türkiye’yi savaşa sokmak isteyenler, bir taraftan Türkiye’yi bölmek isteyenler, bir taraftan uluslararası güçlere uşaklık yapanlar el ele vermiş, Türkiye’yi yolundan alıkoymaya çalışıyorlar. Çeşitli komplolar uygulayıp, Türkiye savaşın içine çekmeyi planlıyorlar. Ancak Türkiye, bölgede bir barış adası olarak sorumluluğuna devam edecek. Bölge barışına katkıda bulunabilmek adına Türkiye’nin güçlü, etkin ve saygın bir konumda olması lazım. Bu da ancak büyük Türkiye’yi kurmaktan geçiyor” diye konuştu.

“İSTİKRAR DEVAM EDİYOR”

Ülkedeki tüm sorunların üstesinden gelinebilmesi için güçlü bir iktidara ihtiyaç olduğunu söyleyen Uslu, “İktidara gelmeden, iktidar ortağı olmadan, sorumluluk almadan, taşın altına elini koymadan, sadece slogan atarak, vaatte bulunarak, ahkâm keserek ve umut satarak siyaset olmuyor. Eğer Türkiye’de heyecanlar ve sloganlarla iş yapılıyor olsaydı, Yunanistan gibi namerde muhtaç olurduk. Oysa kurumlarımız sağlam, istikrar devam ediyor” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN ÜLKENİN MENFAATİ”

Mecliste yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sözüne atıfta bulunan Uslu, “Bizler hiçbir zaman partimizin menfaatlerini ve çıkarlarını, ülkemizin çıkarlarının üstünde tutmadık, bundan sonra da tutmayacağız. Allah’ın izniyle biz bu işlerin üstesinden geliriz. Türkiye ne sıkıntılar ne badireler atlattı. Ama demokrasilerde düğümü hep halk çözdü. O sandık bir gün sizin önünüze gelecek. Tercihinizi ne yaparsanız yapın, koalisyon ve çok başlı bir düzen değil, tek başına bir siyasi istikrar düzeni tercih edin. Bu hepimizin lehinedir” şeklinde sözlerini sürdürdü.

“DİĞER İLÇELERDE DE ÖRGÜTLENECEĞİZ”

Onursal Başkanı olduğu Hak İş Konfederasyonu’na ömrü yettiğince destek olacağını ifade eden Uslu, “İmkânlarım dâhilinde sizlere güç vermeye devam edeceğim. Çorum’da sadece 4 ilçede değil, yeri ve zamanı gelince diğer ilçelerde de örgütleneceğiz. Yeter ki Türkiye zarar görmesin, geleceğiniz aydınlık olsun” dedi.



(Onur MÜLAZIM)

Editör: TE Bilisim