Fizik-kimya öğretmenliğinden emekli olan ÇORUM HABER’in köşe yazarı Salim Savcı’nın yeni kitabı "Her İnsanın Günlük Hesaplaşması” Çorumlular tarafından büyük beğeniyle karşılandı.
Çampınar doğumlu 90 yaşındaki eğitimci-yazar Salim Savcı, yıllarca yurdun çeşitli yerlerinde öğretmenlik ve idarecilik yaptıktan sonra emekli olmuş ve Ankara’ya yerleşerek Gül Yayınevi’ni kurarak yayıncılık yapmıştı. Türk Dil Kurumu Üyeliği de yapan Salim Savcı kitaplaşmış eserleri arasına “Her İnsanın Günlük Hesaplaşması” adlı kitabını bastırarak okuma severlerin beğenisine sundu.
Deneme, öykü, araştırma, fıkradan tutun da masala kadar yayınlanmış pek çok eseri bulunan eğitimci-yazar Salim Savcı’nın yeni kitabının önsözünde biyografısi bulunuyor.
Yazar, İslam dinine nasıl girildiğini, gönderildiği gibi aslı yaşatılan Kura’an-ı Kerim’in yüceliğini, kelime-i şahadet getirene Allah’ın öğütlerini, bir de her insanımızın her gün akşam başını yastığa koyunca üç Kulhüvallahi (İhlas), bir Elham (Fatiha) suresi okumasıyla yapılan bireysel ibadetin açıklamalarını paylaşarak insanları bilgilendiriyor. Yazar kitabında şu noktalara yer veriyor: “İbaretlerde Arapça okunan duaların, Türkçe meallerinin bilinmesi, inancın kalplerde derin iz bırakmasını sağlayacaktır. Çünkü diller arasında kutsal dil (lisan) yoktur. Hepsinin varlığını ise yalnız Yüce Allah bilir”
Savcı’nın kitabında yer verdiği başlıca seçmeler ise şu şekilde:“Her insan, yaptığı her işin içinde sıradan bir insan değil, o işi en iyi yapan kişi olmalıdır. İyi bir dostluk, en büyük hazinedir. Al benden benliği, doldur içine sevgiyi, bilim kalbe yönelirse, bir dosta döner. Her insan: göründüğü gibi olmalı, olduğu gibi görünmeyi bilmelidir. Her insan: aklı selim, kalbi selim, zevki selim olmayı bilmelidir”
Editör: TE Bilisim