Ak Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, 28 Şubat müdahalesinin 18. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, bin yıl süreceği iddia edilen 28 Şubat’ın izlerinin, geri dönmemek üzere Ak Parti hükümeti tarafından silindiğini söyledi.
İl Başkanı Bekiroğlu, konuya ilişkin görüşlerini şöyle açıkladı:
“18 yıl önce yaşanmış olan 28 Şubat olayı, demokrasi tarihine kara bir leke olarak yazılmış bir demokrasi faciası, post modern bir müdahale olarak zihinlere kazınmıştır.
28 Şubat müdahalesi , 27 Mayıs’ın ,12 Mart’ın,12 Eylül’ün devamı niteliğinde, aynı zihniyetin, aynı görüşün eseri bir müdahaledir. 28 Şubat’ta farklı bir tarz işlenmiştir. Tıpkı öncekilerde olduğu gibi millet iradesi ve milletin kendisi hedef alınmıştır. Seçimle gelen, yasalar çerçevesinde görev üstlenmiş bir hükümet kirli senaryolar ve tertipler marifetiyle görevden uzaklaştırılmış, siyaset dizayn edilmek ve vesayet altına alınmak istenmiştir. 28 Şubat arkasında büyük bir enkaz bırakmıştır. Demokrasi ve ekonomi bu müdahaleden ağır bir yara almıştır, bu ülkeye ağır bedeller ödetmiş, ağır faturalar yüklemiş, Türkiye’nin kalkınma ivmesini yavaşlatmış, iyice düşürmüş , Türkiye’nin ilerleme hamlesine ağır darbe vurmuştur.
Yüzlerce insan inançlarından, görüşlerinden, görünüşlerinden dolayı mağdur edilmiştir. Bürokraside cadı avı başlatılmış, hukuksuz işten atılmalar, sürgünler yaşanmış, fişlemeler gerçekleşmiştir. 28 Şubat sadece siyaseti değil toplumu da dizayn etmek gibi bir niyet de sergilemiş, ilk okullardan üniversitelere, kuran kurslarından camilere kadar her alanda düzenlemeler yapılmıştır. Üniversite kapılarında milletin evlatları rencide edilmiş, bir çok kız öğrenci inançlarından dolayı, kılık kıyafetlerinden dolayı eğitim hakkından dolayı mahrum bırakılmıştır.
Tarihimize kara bir leke olarak kazınmış, bin yıl süreceği iddia edilen 28 Şubat’ın izi geri dönmemek üzere Ak Parti hükümeti tarafından silinmiştir. Artık bu tür müdahalelerin olmadığı bir Türkiye’deyiz. Artık demokrasi demiyoruz, ileri demokrasi diyoruz.”
Editör: TE Bilisim