1 haftadır devam eden ve tüm yurdu etkisi altına alan yağışlardan pazarcı esnafı da nasibini aldı.
Cumartesi Pazarı’nda tezgâh açan esnaf; yağmurlu havalarda vatandaşların pazara pek gelmediğini, satışlarının düştüğünü ve mağdur olduklarını söylüyor.
Tüm ürünleri taze ve uygun fiyatlardan satışa sunduklarını, buna rağmen olumsuz hava şartlarının etkisi altında kaldıklarını ifade eden pazarcı esnafından Hasan Taşkıran, serzenişte bulundu.
Taşkıran, “Pazarda ürün ucuz fakat müşteri yok. Yağmur yağınca müşteriler pazara gelmek istemiyor. Çadırları sıklaştırarak kendimizce önlem almaya çalıştık fakat çabalarımız yetersiz kalıyor. Tüm semt pazarlarının üstünün kapatılmasını istiyor, yetkililerden acil yardım bekliyoruz” diyor.

“ÇADIRLARIN DEVRİLMESİNDEN ENDİŞELENİYORUZ”

Konuya ilişkin görüşünü aldığımız Çorum Sebzeciler ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Yılmaz da, Cumartesi Pazarı başta olmak üzere tüm semt pazarlarının üstünün kapatılması gerektiğini söyledi.
Yılmaz, “Pazarların üstünün açık olması hem esnaf için hem de vatandaşlar için çok büyük bir sorun. Bugün yağmur yağdı, esnaf mağdur oldu. Ürünlerimiz ıslandı, çürümeye yüz tuttu. Vatandaşlar, rezillik çekmemek için ya pazara hiç gitmiyor ya da saatlerce yağmurun durmasını bekliyor. Bizler her ne kadar çadırlarla önlem almaya çalışsak da rüzgârlı havalarda çadırların devrilmesinden endişe duyuyoruz” diyor.
Semt pazarlarının üstünün kapatılması halinde bu tür sorunların bir daha yaşanmayacağını ifade eden Yılmaz, bu vesileyle aydınlatma sorununun da büyük oranda çözüme kavuşturulacağını söylüyor.
Oda Başkanı Yılmaz, “Özellikle kış aylarında pazarlarda aydınlatma yetersiz kalıyor. Memurun mesaisi saat 17.00’de bitiyor, hava 16.00’da kararıyor. Bu saatlerde alışveriş yapmak pek mümkün olmuyor. Ayrıca, tezgâhların toplanması ve araçların yüklenmesi birkaç saat sürüyor. Esnaf, araçların farlarını kullanarak iş yapıyor. Aydınlatma problemi çözülmüş olsa; hem daha geç saatlere kadar satış yapar, hem de bu kadar zorluk çekmeyiz. Vatandaşlar da marketlere gitmek zorunda kalmazlar” diyor.



(Onur MÜLAZIM)

Editör: TE Bilisim