Vali Ahmet Kara, beraberindeki İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve zabıta ekipleri ile birlikte Çarşamba Pazarı’nda hem esnaf ziyaretinde bulundu hem de alışveriş yaptı.
Pazarcı esnafı ile ayaküstü sohbet eden ve fiyatlar hakkında bilgi alan Vali Kara, Çorum semt pazarlarının çok temiz ve düzenli olduğunu, hilesiz mal satıldığını ve Çorumluların gönül rahatlığı ile alışveriş yapabileceğini söyledi.
Çorum Sebzeciler ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Yılmaz ile yönetim kurulunun eşlik ettiği ziyarette Vali Kara, pazarda alışveriş yapan vatandaşlarla görüştü. Vatandaşların etiketlerden memnun olup olmadığını soran Vali Ahmet Kara, mevsim şartlarına göre fiyatların çok uygun olduğunu söyledi.

“PAZARLAR TEMİZ VE DÜZENLİ”
Vali Kara; “Gıda satışının yapıldığı yerler temiz olmak zorunda. Gözlemlerim doğrultusunda Çarşamba Pazarı’nı çok temiz ve düzenli buldum. Zaten Çorum, ahilik kültürünün filizlendiği yer. Dolayısıyla Çorum’un semt pazarlarında gürültü yapılmaması ve vatandaşın rahatsız edilmemesi memnuniyet verici. Bu anlamda Çorum Belediyesi ile Pazarcılar Odası’nı kutluyorum” dedi.
Pazar ziyaretine ilişkin düşüncelerini de ifade eden Vali Ahmet Kara, “Pazarlarımızda taze ve hilesiz mal satıldığını, Çorumluların sebze-meyveyi uygun fiyatlardan yediğini ve pazarlarımızdaki olanakların her geçen gün daha da iyileştiğini düşünüyorum. Ve pazardan memnun ayrılıyorum. Çorumlular pazarlarımızdan gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilirler” diye konuştu.

“PAZARCI ESNAFI ÇOK BİLİNÇLİ”
Çorum Sebzeciler ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Yılmaz ise, semt pazarlarının eskiye nazaran daha güvenli olduğunu, pazarlardaki birçok sorunun çözüme kavuşturulduğunu ve vatandaşların semt pazarlarına ilgisinin bir hayli arttığını söyledi.
Pazarcı esnafının çok hassas davrandığını ve gürültü sorununu büyük oranda çözüme kavuşturduklarını ifade eden Yılmaz, tüm esnafın hijyen ve satış belgesinin bulunduğunu da belirtti.
Vali Ahmet Kara daha sonra kurum müdürleri ile birlikte Çarşamba Pazarı’nda öğle yemeği yiyip, pazar alışverişi yaptı.


(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim