Çorum merkeze bağlı Cemilbey Köyü ile Ortaköy yolunun proje çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Milletvekili Salim Uslu, “Proje sürecinin yılbaşı sonrasında tamamlanmasını bekliyoruz. Sonrasında yatırım programına alınarak yapım ihalesi sürecine geçilebilecektir. Şimdi ise Ortaköy ilçemizi Amasya iline bağlayan yaklaşık 31 kilometrelik yolun iyileştirilmesi için Ortaköy – Göynücek İl Yolu Etüt ve Proje Mühendislik hizmetleri işi ihalesi 14 Temmuz Salı günü Karayolları 7.Bölge Müdürlüğü’nde yapılacak. Proje işi başlama tarihinden itibaren 450 gün süre içerisinde tamamlanması planlanıyor” dedi.
Öte yandan Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir de konuyla ilgili yaptığı açıklamada Göynücek yolunun ihale sürecine geçildiğini, yolun güzelleşmesiyle birlikte ilçe turizmi başta olmak üzere bir çok alanda atılım yapabilecek duruma geleceklerini açıkladı.
Milletvekili Salim Uslu ile birlikte Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ı ziyaretlerinde yolla ilgili ricada bulunduklarını, Ortaköy’ün medeniyetlere başkentlik yapmış bir yer olduğunu ve Şapinuva’ya yerli yabancı bir çok turistin geldiğini söylediklerini kaydeden Başkan İspir, 80 kilometrelik yoldaki sıkıntının giderilmesi için talepte bulunduklarını ve bu talebin makul bulunduğunu anlattı.
Cemilbey – Ortaköy yolunun proje çalışmalarını yılbaşına kadar tamam olacağını söyleyen İspir, katkısı olan Bakan Elvan ve Milletvekili Uslu’ya teşekkür etti.
(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim