Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Savaş Derneği (ONKO-SAV) Başkanı Olcay Ünal, derneklerinde 300’den fazla kanser hastasının kayıtlı olduğunu belirterek, kanser hastalarına her anlamda yardımcı olmak için çaba gösterdiklerini dile getirdi.
Kanser Haftası nedeniyle düzenlenen “kanser türleri, kanserden korunmak, kanserde erken teşhis ve tedavi süreçleri” konulu konferansta konuşan Ünal, insanları kanserin değil bilgisizlik ve ilgisizliğin öldürdüğünü söyledi.
Dernek olarak en önemli amaçlarının kanser konusunda toplumsam bilinci ve duyarlılığı arttırmak olduğunu belirten Ünal, “Kanser hastalarının yaşam kalitesinin artması noktasında çaba gösteriyoruz. Bizim felsefemiz, gülümsemek, gülümseyerek umudumuzu kaybetmemektir” dedi.
Ünal, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“2005 yılında kurulan bir derneğiz. Biliyorsunuz ki, kanser hastalığı öldürmüyor, bilgisizlik ve ilgisizlik öldürüyor. Derneğin kuruluş amacı kanseri önleme, tarama, erken teşhis, tedavi ve tedavi sonrası takibin sağlanmasında yardımcı olmak ve kansere karşı toplumsal bilinç, farkındalık ve duyarlılık oluşturmaktır. Derneğimizde 300’den fazla hastamız var.
Devlet ile sivil toplum örgütlerinin işbirliği yapmasının önemli olduğunu biliyoruz. Kanser hastaları ile hasta yakınlarına hukuki, sosyal destek sağlanmalı ve yaşam kalitesinin arttırılması gerektiğini düşünüyoruz.
İnsanlara sevgi ile yaklaşıp, onları en doğru kaynaklardan bilgilendirmek, onlarla ilgilenmek ve sıkıntılarını paylaşmak istiyoruz. Bizim felsefemiz gülümsemek, gülümseyip umudumuzu kaybetmemek. Bir haftalık kanser hastalarını hatırlayarak onlara yararlı olamayız. Unutmayalım ki; bizim de bir gün bize destek olabilecek birilerine ihtiyacımız olabilir. Siz de derneğimize katılın, hep beraber hastalarımıza destek olalım. Gelin bu yolda el ele verip, birlikte yürüyelim.”


(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim