Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Ocak, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ı ziyaret etti.
Ocak, ziyarette Sanayi Sicil Belgesi sahibi işletmelerin 6948 Sayılı Sanayi Sicili Kanunun 5. maddesi gereğince her yıl 1 Ocak - 30 Nisan tarihleri arasında bir önceki yıla ait yıllık işletme cetvellerini eksiksiz doldurarak sistem aracılığıyla www.sanayi.gov.tr veya bağlı bulundukları ilin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlükleri’ne vermeleri gerektiğini ifade etti.
Ocak’ın verdiği bilgilere göre, Sanayi Sicil Belgesi sahibi işletmeler bakanlığın resmi web sayfası olan www.sanayi.gov.tr adresindeki internet sitesinde e-hizmetler bölümünde yer alan 'Sanayi Sicil Bilgi Sistemi' ve buradan işletme adına alınan şifre ile sisteme girilip arkasından 'İşletme' menüsüne girildikten sonra çıkan ekranda 'Belge No ile İşletmemi Getir' menüsünden işletme çağırılarak Yıllık İşletme Cetveli için gerekli bilgiler doldurulup giriş yapılarak sistem üzerinden ‘İl Müdürlüğüne Gönder’ sekmesinin tıklanarak on-line olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne göndermeleri gerekiyor.
İşletmeleri, işlemlerini son güne bırakmamaları konusunda uyaran Ocak, “Sanayicilerimizin 835 TL'lik idari para cezasına muhatap olmamaları için Yıllık İşletme Cetvellerinin son günü olan 30 Nisan 2015 'i beklememeleri, bir an önce Yıllık İşletme Cetvellerinin girişlerini yapmaları önem arz etmektedir” dedi.
TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal da, işletmelerin yasal yükümlülüklere uyması gerektiğini belirterek, “Yıllık işletme cetveli, kanuni bir zorunluluk olmasının yanı sıra ihracat yapan sanayiciler başta olmak üzere üreticilerimize KDV indirimi, kamu ihalelerinde avantaj ve kamu kuruluşlarının sağladığı hibe ve desteklerden yararlanma imkanı sunmaktadır. Dolayısıyla sanayicilerimiz, Yıllık İşletme Cetveli ile ilgili işlemlerini gecikmeksizin yaptırmalıdır” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim