Çorum Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Kaleycik, üniversitelere yerleştirmede, 2014 yılında yüzde 48 olan başarı oranının 2015’te yüzde 54’e çıktığını belirterek, bu yıl 31 öğrencinin tıp, 8 öğrencinin mühendislik,3 öğrencinin diş hekimliği, 3 öğrencinin hukuk, 2 öğrencinin işletme,1 öğrencinin sosyoloji, 2 öğrencinin beslenme ve diyetisyenlik, 1 öğrencinin de odyoloji bölümünü kazandığını bildirdi.
Kaleycik, 95 öğrenciden 51’i fakültelere yerleşirken 44 öğrencinin de istediği yer olmadığı için tercih yapmayarak gelecek yıla bıraktığını ifade etti.
Geçen yıl mezun olup da bir yıl sonraya kalan öğrencilerden ise yüzde 98’inin istedikleri fakültelere yerleştiklerini kaydeden Mustafa Kaleycik, “Koçluk sistemi ile öğrenci-öğretmen ve aile odaklı çalışmanın olumlu sonuçlarını alıyoruz. Bu işin mutfağında, özveriyle, yaz tatilinde bile öğrencisine bir nebze katkı sağlayabilmek için sorular hazırlayan öğretmenimizden, ders saati harici öğrencisini yetiştirebilmek amacıyla teneffüslerde dahi çalışan öğretmenimize kadar, emeği geçen herkese şükran borçluyuz” dedi.
Başarı oranının giderek daha da yükseleceğini vurgulayan Kaleycik, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Üç yıldır yönetim olarak, sosyal faaliyetlerde, sporda ve sınav başarısında çıtamızı yükselterek ilerliyoruz. Bu başarıda payı olan Yönetim Kurulu üyelerimiz Askerlik Dairesi Başkanı Alb. Şenduran İnan, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Dr. Nedim Ardıç ve Av. Kenan Yaşar’aFen Lisesi Müdürümüz Mustafa Yeşil’e, okul idarecilerimize ve tüm öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”
Editör: TE Bilisim