MHP Çorum 11. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada MHP iktidarının mevcut iktidardan çok daha iyi olacağını belirten Şemsek, bunun tüm üyeler tarafından anlatılması gerektiğini kaydetti. Sorunların bu iktidar zamanında çözülemediğini aksine daha çok arttığını belirten Şemsek, bu sorunlardan birinin Suriyeli göçmenler olduğunu söyledi.
Suriye’den 2 milyon insanın hiçbir denetime uğramadan sınırdan geçerek ülkeye girdiğini dile getiren Muharrem Şemsek, devletin şehirlerde kaç Suriyeli var bilmediğini, bu kadar sorumsuz bir hükümetin ülkeyi yönetmeye de hakkı bulunmadığını ifade etti.
Ülkenin Rusya, Avrupa ve Amerika ile olan ilişkilerinin çok kötü duruma geldiğini söyleyen Şemsek, “Bu iktidar devam ettiği sürece ülke daha büyük belalarla karşı karşıya kalacak. Bunların başında IŞID ve El Kaide gibi örgütler geliyor. Ortadoğu’yu merkez haline getirmek isteyen bu örgütler Türkiye’den de besleniyor.
Daha taşa her yere hırsız var diye yazın. Halkın cebinden hırsızlık yapılıyor. Sorarlarsa kim o hırsız diye ülkeyi yönetiyorlar dersiniz” dedi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim