Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Ankara’da düzenlediği “Biz Varız Ya Siz?” başlıklı etkinliğinde yaptığı konuşmada, 77 milyonun her birinin kendini güvende hissetmesi için mücadele ettiklerini söyledi.
“Türkiye Cumhuriyeti’nin tehdit altında olduğu bir dönemde hiçbir güç sizleri yolunuzdan çeviremedi, Atatürk’ün sancağını, gönderden indirmeyi başaramadı” diyen Feyzioğlu, “Mücadelemiz 77 milyonun her birinin kendini güven içinde hissetmesi içindir. Mücadelemiz, her vatandaşımızın, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakla gurur duyması içindir. Bu mücadele, varlığımızın devamı, evlatlarımızın özgürlüğü ve bağımsızlığı içindir” şeklinde konuştu.

YOLUMUZ, ATATÜRK’ÜN IŞIKLI YOLUDUR
Feyzioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
Çıkış yolumuz; eşit vatandaşlık paydasında buluşmuş, geçmişten ders almış, tarihi ile övünen ve aydınlık bir geleceği birlikte inşa etme ülküsü etrafında kenetlenmiş bir büyük BİZ olmaktır. Bunun için temel ilkelerimiz bellidir.
Bu ilkeler;
Kimsenin kutsal dini duyguları istismar etmesine, siyasetin ve ticaretin konusu yapmasına izin vermeyen, herkese inanç ve ibadet özgürlüğü tanıyan LAİKLİK’TİR.
Devleti, vatandaşın hizmetkârı yapan, her kurumun ve faaliyetin merkezine insanı koyan, vatandaşlığı en yüksek makam ve mevki kabul eden, her evladımıza, her vatandaşımıza fırsat eşitliği sağlamayı amaçlayan, sosyal adalet ve hakça bölüşüm diyen HALKÇILIK’tır.
Her türlü etnik, mezhepsel, dinsel, yöresel, dilsel, siyasal ayrımcılığı mutlak olarak reddeden, Hacı Bektaş Veli Hazretlerinin kadın-erkek eşitliğinden, Hacı Bayram Veli Hazretlerinin, Yunus’un, Hazreti Mevlana’nın, Pir Sultan Abdal’ın insan sevgisinden beslenen ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ’dir.
Her türlü tek adam yönetimini, adına ne denirse denilsin padişahlık rejimlerini, elinin tersiyle reddeden, çoğulcu-katılımcı demokrasi anlayışına dayanan CUMHURİYETÇİLİK’tir.
Anadolu’yu ileri teknoloji ve sanayi hamlesi ile kucaklayacak olan sektörlerin devlet eliyle kurulup, desteklenmesi anlamına gelen 21. yüzyıla özgü DEVLETÇİLİK’tir.
Her temel ilkenin çağın gereklerine göre hayata geçirilmesini emreden, aklı ve bilimi tek yol gösterici olarak kabul eden DEVRİMCİLİK’tir.
Vazgeçilmezimiz, vatanımızın milletimizle bölünmez bütünlüğüdür.
Güvencemiz “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” gençlerimizdir.
Görev belgemiz, Atamızın Gençliğe Hitabesi’dir.
Yolumuz, Atatürk’ün ışıklı yoludur.
Bildiğimiz ve son nefesimize kadar izleyeceğimiz yegâne dünya lideri, GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’tür.
Parmaklarımız ayrı da olsa kolumuz birdir. O kol, Atatürk Milliyetçiliği ile tanımlanmış olan Türk Milletidir.

İKİ BORCUMUZ VAR
Konuşmasına Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket İsterim” başlıklı şiirini okuyarak devam eden Feyzioğlu, “İki borcumuz vardır. Biri Milletimize: Çalışmak, çalışmak, çalışmak… Dinlenmemek üzere yola çıkmak ve yorulmadan çalışmak… Diğeri Cenab-ı Allah’adır. Verilecek bir can borcudur. Kimseden çekinmeden, namusumuzla, vatan ve millet aşkımızla yaşamak, günü geldiğinde Allah’a olan borcumuzu ödemek. Bu süre zarfında biliniz ki, bayrağı elden ele taşımak için milyonlarca vatan evladı hazır olacaktır” dedi.
Editör: TE Bilisim