TÜRKAV Şube Başkanı Mehmet Ferit Erkün, Ermeni güçlerinin Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ Bölgesi’ni işgal ederek Hocalı Kasabası’nda gerçekleştirdiği katliamın 23. yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.
26 Şubat 1992’de insanlık tarihinin en kara günlerinden birinin yaşandığını vurgulayan Mehmet Ferit Erkün, toplam 20 bin Azeri Türkü’nün şehit edildiğini ve 1 milyon 200 bin kişinin ise yaşadıkları Karabağ’dan uzaklaştırılarak sürgüne zorlandığını hatırlattı.
TÜRKAV Şube Başkanı Erkün açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:
“Bütün dünyanın gözü önünde Ermeniler, Azerbaycan’ın Karabağ Bölgesi’ni işgal ederek, yalnızca bir gün içerisinde tümü savunmasız 63 çocuk, 106 kadın, 70 yaşlı olmak üzere 613 kişiyi katletmiştir. Ayrıca, 487 kişi ağır yaralanmış ve 1275 kişi ise rehin alınmıştır. Eli kanlı Ermeni güçlerince soydaşlarımıza görülmemiş işkenceler yapılmış, işgallerde toplam 20 bin Azeri Türk’ü şehit edilerek, 1 milyon 200 bin kişi asırlardır yaşadıkları Karabağ’dan uzaklaştırılmıştır. Gördüğü en küçük tehditte vatan toprağını terk etme ve bırakıp kaçma acziyetine düşenlerin, vatanın değerini ve önemini anlaması, Hocalı Katliamı’nı asla hatırından çıkarmaması gerekir. Herkes bilmelidir ki Azerbaycan ve Türkiye toprakları bizim namusumuzdur. Türkiye ve Azerbaycan bir candır. Bunun içindir ki Azerbaycan bizim komşu ülkemiz değil, 400 milyon Türk’ün yaşadığı coğrafyada göz bebeğimizdir. Çünkü burada zalim Ermenistan’a karşı Türklük adına, vatan ve millet aşkına bir mücadele vardır. Azerbaycan, Türk’ün öz yurdudur. Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarını derhal terk etmelidir. Birleşmiş Milletler’in aldığı kararlara uygun şekilde davranmalı ve Hocalı Katliamı’nın hesabını vermelidir. Şu da iyi bilinmelidir ki Türk Milleti, bu zalimlerden mutlaka ama mutlaka hesap soracaktır.”
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim