Köse, çiftçi, işçi, esnaf ve emekli kesimin sorunlarına, eğitim reformları, basının özgürlüğü gibi konulara, gerekli görülen sosyal yardımlar olmak üzere, daha birçok konuda net objektif parti programı belirlediklerini ifade etti. Örneğin her eve asgari maaş ve geçim düzeyinde net nakit yardımı yapılacağını belirten Köse, ayrıca bu konuların CHP iktidarında yasal düzenlemeler kapsamında kanunlaştırılacağını belirtti. Taşeron işçilerin çalışma koşulları ve özlük haklarına değinen Köse, taşeronların daimi işçi statüsüne kavuşturulması gerektiğini anlattı. Çiftçilere maliyeti üzerinden mazot satışının gerçekleşmesi, yapılan tarımsal üretimlerde üretim maliyetleri temel alınarak verilecek fiyat aralığı, bu bağlamda etkin pazar ve zararsız satış olanağı sağlanacağını belirtti. Köse, emeklilere dini bayramlarda ikramiye ve asgari geçim standartlarına göre maaş iyileştirmesi, esnafa sigorta desteği, çalışana asgari geçim düzeyinde maaş düzenlemeleri yapılacak diye ekledi.
Halkta, kafa karışıklığına yol açan 'CHP bu paraları nereden bulacak?' gibi sorulara ülkenin ve devletin zengin kaynaklarından bahsederek cevap veren Köse, devlet içinde rantçı, vurguncu devlet düzeni kuran yapılara son vererek, ülke gelirinin eşit dağılımının sağlanabileceğinden bahsetti. CHP'nin hukuka dayalı, sosyal adalet ve devlet politikalarından rahatsız kesimlerin artık yeni düzen içinde yer almaması gerektiğini ekledi.
Köse, "Bu bahsettiğimiz plan ve projelerimiz devlet bütçesinin yalnızca bir kısmına karşılık gelmektedir. Yani bütçeye az miktarda yük getirmektedir" dedi.

“ASIL MİLLETVEKİLLİĞİ BUNDAN SONRA BAŞLIYOR”
Ayrıca Milletvekili Köse, vatandaşların tekrar aday olup olmayacağı yönündeki sorularını da şu şekilde cevapladı:
"Vatandaşlarımızdan ve parti örgütlerimizden gelen olumlu talebi görmezden gelemiyorum. Üç buçuk yıldır milletvekili olarak parlamentoda Çorum'u CHP adına dürüstçe, namusluca, ahlaklıca temsil etmeye çalıştım. Yüksek Disiplin Kurulu üyeliğine seçildim. Elimden geldiği kadar her yerde, her koşulda, vatandaşlarımızın acı tatlı günlerinde yanlarında olmaya çalıştım. Bürokrasi ve milletvekilliği konusunda büyük tecrübe, deneyim kazandım. Asıl milletvekilliği bundan sonra başlıyor. Eğer halkımız destek verir, omuz verir ve bir daha seçilmemi sağlarsa, Çorum'a ve partililerimize daha çok faydalı olacağıma inanıyorum. Benim davam, makam mevki davası değil. Haklı halkın, hak davası; ezilen, horlanan, insanımız için Sezar'ın hakkının Sezar'a verilmesi sevdasıdır. Ayrıca hiç birimizin hepimiz kadar güçlü olamayacağını herkesin bilmesini istiyorum.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim