Okul bahçesinde düzenlenen kutlama programına; İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı İbrahim Kaban, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Beköz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Çoban, Şube Müdürü Ahmet İnan, okulun öğretmenleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, Okul Müdiresi Meltem Toker bir konuşma yaptı.
Öğrencilere kitap sevgisini küçük yaşlarda aşılamak ve onları kitapların mimarı yazarlarla buluşturmak amacıyla bu etkinliği organize ettiklerini ifade eden Toker, “Yemek-içmek nasıl ki bedenimizin ihtiyacı ise, okumak da ruhumuzun vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. Sıkıntımızı unutmak, hayatımızı, ruhumuzu ve düşüncelerimizi aydınlatmak için mutlaka okumaya ihtiyacımız var” dedi.
Program, Ziya Gökalp İlkokulu ve Anasınıfı öğrencilerinin halkoyunları gösterisi ile devam etti. Çeşitli şiirlerin de seslendirildiği etkinlikte ayrıca, Kitap Şenliği kapsamında düzenlenen şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Ardından çocuk kitapları yazarı Almila Aydın, Mehmet Güler ve Erdal Şahin ilkokul öğrencileri ile söyleşi yapıp, kitaplarını imzaladı.


(Onur MÜLAZIM) 
Editör: TE Bilisim