Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, veliler ve çok sayıda öğrencinin katıldığı programın açış konuşmasını yapan okul müdürü Rıdvan Çiçek, eğitimin millet hayatındaki yerinin inkarının mümkün olmayacağını belirterek eğitime değer vermenin eğitimi olmazsa olmazların içine almanın, çağı yakalayabilme hatta aşan toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu kaydetti. Çocukların sağlam bir eğitimle çağlar ötesine seslenebilecek sesi, okullarda bulacağını belirten Çiçek, bu hamlenin ancak okullarda kazanılabilecek bir beceri olduğunu ifade etti.
Bu yıl pek çok yeniliğin içinde sorumlulukları daha da artmış bir konumda öğrencilere eğitim-öğretim hizmeti vermeye çalıştıklarını anlatan Rıdvan Çiçek, okulun gelecek yılların adından söz ettirecek seçkin eğitim kurumlarından biri olmaya aday olduğunu vurguladı.
Yapılan konuşmanın ardından Bayat Ömer Mülazım YİBO öğrencilerinden Hatice Ceylan İstiklal Marşı’nı okudu.
Okuduğu Sakarya Türküsü isimli şiir ile bölge birincisi olan Seda Nur Demir de şenliğe katılanlardan büyük alkış alırken şenlikte folklor ve skeçler de yer aldı. Şenlikte öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisinin de açılışı gerçekleştirilirken, okul koridorlarında hazırlanan fen, Türkçe ve din kültürü sokakları da törenle açıldı. Ders isimlerinin verildiği bu sokaklarda duvarlar konularla ilişkili olarak resimlerle süslenirken bu sayede öğrencilerin konuları daha iyi anlamaları sağlanıyor.


(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim