Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren “Kimsesizler Evi”nin kullanıma elverişli olmadığı bilgisini alan Vali Ahmet Kara, talimatı doğrultusunda evin yenilenmesini sağladı. Vali Kara, 12 gün süresince tadilat gören binayı ziyaret ederek, kurum yetkililerinden bilgi aldı.
Vali Yardımcısı Adem Saçan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer, İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel, Kamu Hastaneleri Birliği Çorum Genel Sekreteri Ömer Sobacı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Zekeriya Doğan’ın da hazır bulunduğu ziyarette Vali Kara, kimsesiz vatandaşların özellikle soğuk kış günlerinde barındığı evi yerinde inceledi.
Sanayi Çarşısı içerisinde bulunan ve daha çok sokakta yaşayan insanların sığındığı evi gezen Vali Kara, “Toplumun her kesimi bizim vatandaşımızdır. Engelli, muhtaç veya yaşlı olması hiç fark etmez. Tüm vatandaşlarımıza hizmet sağlamakla mükellefiz. Hükümetimiz bu insanlarımızı sosyal hizmet şemsiyesi altına almış durumda” dedi.
Binanın daha önce vasat bir durumda olduğunu, yenileme çalışması sonrası ise kullanıma elverişli bir hâl kazandığını ifade eden Vali Kara, “Burada kalan vatandaşlarımızı kötü ortamdan kurtarmak için talimat verdik. Kısa sürede yenilenmiş olmasından dolayı çok mutluyuz. Kendimize saygı duyduğumuz kadar burada yaşayan vatandaşlarımıza da saygı göstermek zorundayız. Sokaklarda yaşayan insanlarımızı da topluma kazandırmalıyız” diye konuştu.
Kimsesiz vatandaşların yiyecek, içecek, barınma ihtiyaçlarının karşılandığını ve düzenli olarak da sağlık kontrolünden geçirildiğini belirten Vali Kara, “Hizmetlerimiz arz odaklı. Bizlerin ulaşamadığı, yardıma muhtaç, engelli veya bağımlı kişilere rastladığınızda Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne haber verirseniz çok memnun oluruz. Böylece hiçbir vatandaşımız da sokaklarda kalmaz. Kalmalarına da izin vermeyiz” dedi.
Kimsesizler evine daha çok kış aylarında talep olduğunu ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer ise, “Amacımız, insanların sağlıklı ve sıcak ortamlarda barınmasını sağlamak. Vatandaşlarımızdan ricamız, sokaklarda yaşayan bir kişiyle karşılaşmaları durumunda bize haber versinler. Alo 183 numaralı telefonu aramaları veya belediyeye haber vermeleri durumunda onlara yardımcı oluyoruz” diye konuştu.


(Onur MÜLAZIM) 
Editör: TE Bilisim