Serkan Kaymaz, Ermeni güçlerinin Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ Bölgesi’ni işgal ederek Hocalı Kasabası’nda gerçekleştirdiği katliamın 23. yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.
Ermeni işgalinin, Azerbaycan’ı 60 milyar dolar ekonomik zarara uğrattığını vurgulayan Serkan Kaymaz, açıklamasında şunları söyledi:
“Bundan 23 yıl önce çağdaş, eşitlikçi, demokrat ve insan haklarına saygılı geçinen ülkelerin kahreden bir sessizliğe büründüğü bir gece, Ermeniler Azerbaycan’ın Karabağ Bölgesi’ni işgal etti. 26 Şubat 1992 günü, insanlık tarihinin en kara günlerinden biri yaşandı. Ermenistan’ın Karabağ’ı işgali ile yaşanan dram, Hocalı ile sınırlı değildir. İşgallerde toplam 20 bin Azeri Türk’ü şehit edilmiş, 49 bin kişi yaralanmış; işgal, Azerbaycan’ı 60 milyar dolarlık ekonomik zarara uğratmıştır. Bugün Azerbaycan topraklarının beşte biri Ermeni işgali altında inim inim inlemekte, 1 milyon 200 bin Azerbaycan Türkü asırlardır yaşadıkları Karabağ’dan uzakta, adeta sürgün hayatı yaşamaktadır. Sınırlarımızı açmak için fırsat kollayan ve Ermeniler’in dostluğunu kazanmak amacıyla olmadık dayatmalara boyun eğenlerin; Hocalı Katliamı’nı asla hatırından çıkarmaması, ahlâkî ve millî tutarlılık gereği olacaktır. Bilinmelidir ki, bizim için Ankara, Adana, Kars, Ardahan nasıl vatan toprağıysa; Karabağ’da vatanımızın toprağıdır; Türk’ün öz yurdudur. Türk Eğitim-Sen olarak, Karabağ yeniden vatan topraklarına katılmadıkça gönlümüzün hoş olmayacağının bilinmesini istiyoruz. Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarından derhal çekilmeli, dünden bugüne işlediği insanlık dışı vahşetin hesabını insanlık karşısında vermelidir.”
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim