Hürriyet Meydanı’nda bulunan Fuar’ın dün gerçekleştirilen açılış törenine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü’nün yanı sıra İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer, AKP Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, AKP Çorum Milletvekili Adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve çok sayıda yurttaş katıldı.
Çorum Belediyesi Mehteran Takımı’nın konseriyle başlayan açılışın ilk konuşmasını Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri Müdürü Nuran Hakyemez yaptı. Hakyemez, hayatın her kademesinde kadın emeğinin bulunduğunu belirterek, düzenlenen Fuar’la kadın emeğine dikkat çekmeyi hedeflediklerini söyledi.
İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise Çorum’da Halk Eğitim Merkezleri kanalıyla kadınlara yönelik sürdürülen kurslar hakkında bilgi vererek, 2015 yılının ilk 5 ayında açılan 228 kurstan toplam 3 bin 562 kadının faydalandığını aktardı.
Daha sonra kürsüye gelen AKP Milletvekili Adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ise milletvekili seçilmesi hâlinde kadınların üretimlerine yeni pazarlar bulunması konusunda çalışacağını kaydetti.
Son olarak Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise 3. kez gerçekleştirilen Kadın Emeği Fuarı’nın her geçen yıl, bir öncekine göre daha verimli ve daha güzel bir organizasyonla yapıldığını vurguladı.

“KADIN, EVE HAPSEDİLMEMELİ”
Başkan Muzaffer Külcü, ilk kez 2012’de Velipaşa Konağı’nda Kadın Kültür ve Sanat Merkezi açtıklarını anımsatarak, “Sonraki yıllarda farklı semtlerde yeni Kadın Merkezleri açarak, binlerce kadınımızın yararlanmasını sağladık. Bu yıl itibariyle gençlik merkezlerimizden yaklaşık 6000 genç, kadın merkezlerimizden ise 7350 kadın kursiyerimiz hizmet alıyor. 2012 yılından beri bu merkezlerden yararlanan kadın kursiyer sayımız 17 bin 683’e ulaşmış bulunuyor. Kadınlarımız bu kurslarla hem aile bütçesine katkı sağlıyor, hem de özgüven kazanarak girişimci bir birey hâline geliyorlar. Zaten Belediye olarak biz, kadınların asla eve mahkûm edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bize göre kadınlarımız iş hayatının ve üretimin daha fazla içinde olabilmeli. Çalışma hayatında kadın ağırlığı, AB ülkelerinde yüzde 60, Kuzey Avrupa ülkelerinde yüzde 75 ve hatta krizle boğuşan yanı başımızdaki Yunanistan’da bile yüzde 50 seviyesinde iken bu oran maalesef ülkemizde yüzde 20 düzeyinde seyrediyor. Amacımız bu oranı daha yüksek seviyelere çıkarmak olmalı.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kitap fuarının kurdelesini hep birlikte kesen Külcü ve beraberindekiler, stantları tek tek ziyaret ederek sergilenen ürünler hakkında bilgi aldılar.
3. Kadın Emeği Fuarı 26 Mayıs Salı gününe kadar açık kalacak.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim