İller Bankası’na ait köy kalkınma payından ödenek talebinde bulunan Uslu, “Çorum olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın sağladığı hibe çevre yardımlarından faydalanmaya devam ediyoruz. Yerel yönetimlerimizin çöp toplama aracı, yol süpürme aracı, vidanjör ve arazöz taleplerinde bizlere desteğiniz artarak devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 4 belediyemiz daha yeni araçlarını teslim aldı. Çorum adına destek ve katkılarınız için teşekkür ederiz” dedi.
İller Bankası Köy Kalkınma payı kapsamında hibe ödenek talebinde bulunan Uslu, “İLBANK Köy Kalkınma Payı kapsamında yapılan programlar ile köylerimizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlanmış, köy alt yapıları iyileştirilerek halkımızın yaşam kalitesinin artırılmasını sağlayan birçok proje uygulamaktadır. Bu kapsamda Çorum İl Özel İdaremizin Köy Kalkınma Pay Programında değerlendirilmek üzere sunduğu projelere desteğinizi bekliyoruz” dedi.
Bakan Güllüce ise Uslu’nun talebini olumlu karşılayarak köylere İller Bankası’ndan ilave 3 milyon TL’lik hibe sözünü verdi.
Uslu, Bakan Güllüce’ye verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, “2015 yılında birçok köyümüzde yol, asfalt, menfez, köprü, içme suyu, kanalizasyon, istinat duvarı, tarımsal sulama çalışmalarını yapıyoruz. Şimdiye kadar görülmemiş büyüklükte bir hizmeti sunmuş olacağız. İlave 3 milyon TL’lik destek ile de birçok köyümüzde vatandaşlarımıza hizmet götüreceğiz. İlimize hayırlı olsun” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim