Dernek üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşa Köksal, 1990 yılında kurulan MÜSİAD’ın 11 bini aşan üyesi ile 45 bine yakın işletmeyi temsil ettiğini ve yaklaşık 1.600.000 kişiye istihdam sağladığını söyledi.
19 Aralık 2013 tarihinde kurulan MÜSİAD Çorum Şubesi’nin 62 asil üye ve 48 de Genç MÜSİAD üyesi olmak üzere 110 üye ile faaliyetini sürdürdüğünü kaydeden Köksal, seçimlere ilişkin olarak görüş ve önerilerini kamuoyuyla paylaştı.

“POPÜLİST SÖYLEMLERİN ACILARINI UNUTMADIK”
7 Haziran genel seçimlerine doğru partilerin ekonomik vaat ağırlıklı seçim stratejisinin dikkat çektiğini belirten Köksal, “Milletimizin hep daha güzeli hak ettiğine inanarak, güzel vaatleri de ilgiyle izliyoruz. Ancak, geçmişte, popülist söylemlerin, kaynak planlaması yapılmadan, hesapsız harcama vaatlerinin, milletimize yaşattığı acılara şahit olduk. Öyle ki 99 depreminde, depremzedelerin acılarını sarmak için milletten toplanan yardımlarla kamu personelinin maaşlarının ödenmesi gibi örnekleri unutmuş değiliz. Ülkemizin, kaynak alt yapımızı bozacak, finansmanı belirsiz veya yapılamayacak vaatlere değil; mevcut kazanımların büyümesini sağlayacak, güçlü ve reel hedeflere ihtiyacı vardır” dedi.

“MUHALEFETİN CUMHURBAŞKANI’NA
YÖNELİK SÖZLERİ KABUL EDİLEMEZ”
MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Mücahid Ahmet Köksal, basın toplantısında yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:
“Siyasi parti liderlerinin kullandıkları dil ve üslup kaygı vericidir. Özellikle muhalefet partilerinin, halkın oyları ile seçilmiş Cumhurbaşkanına yönelik kullandığı söz ve hitapları kabul edilemez buluyoruz. Yine sözde gazetecilik adı altında, Mısır'da yaşanan ve tamamen Yahudi lobisinin oyunu olduğunu cümle âlemin bildiği anti demokratik ve hukuksuz idam kararını, cumhurbaşkanına ve dolayısıyla millete aba altından sopa gösterme gayretine çevrilmesini lanetliyoruz.

“KOALİSYONLARIN MEMLEKETE HAYRI OLMADI”
Seçimlerin, olabildiğince geniş katılımlı ve barış içinde geçebilmesi için, seçmene ve siyasi partilere büyük görev düşmektedir. Sandıktan çıkacak sonucu da, tüm vatandaşlarımız ve siyasetçilerin, saygıyla ve demokrat bir tavırla karşılaması gerekmektedir. Özellikle Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde terör örgütlerinin silah tehdidi ile belli bir siyasi partiye oy topladığı duyumları ile yine aynı siyasi partinin 'seçim sonucu şöyle olursa ülkeyi karıştırırız, yakarız, yıkarız' kabilinden beyanatlarını esefle karşılıyoruz. Bunlar yetmezmiş bu siyasi partiye gaz verebilmek
adına, beceriksizlikleri ve iş bilmezlikleri geçmişte milletimizce tescil edilen; bazı siyasi ve akademik çevreler ile art niyetli medya kuruluşları tarafından, cici gösterilmeye çalışılan koalisyon kültürünün, memleketimize hiçbir zaman hayır getirmediğini ve getirmeyeceğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. İş dünyası olarak, bugüne kadar olduğu gibi, seçim sonucunda huzur, güven ve istikrarın devamını arzu ediyoruz.

“YENİ VE SİVİL BİR ANAYASA”
Siyasal sistemimizin acilen revize edilmesi, yeni ve sivil bir Anayasa ile maalesef kuvvetler kargaşası seklinde kurgulanan ve uygulanan mevcut kuvvetler ayrılığı ilkesinin, doğru eksene oturtulması gereklidir. Devletin ve milletin gücünü ve etkisini azaltmaya yönelik yapılanmalara karşı mücadele kararlılıkla sürdürülmeli, bu yapılırken, süreci sulandırmaya yönelik art niyetli veya beceriksiz yaklaşımlara imkân tanıyarak, yeni mağdurların oluşturulmasına da izin verilmemelidir.
Son iki yıl içerisinde meydana gelen; gezi, 17-25 Aralık olayları ve küresel ekonomi kaynaklı piyasa daralmasının bertaraf edileceği, istikrarın sürmesine, faiz ve enflasyonun düşmesine, böylece de büyüme ve istihdam sağlamaya yönelik ekonomik programların hızla devreye alınması gerekmektedir.

“ÇÖZÜM SÜRECİ KARARLILIKLA DEVAM ETMELİ”
Çözüm süreci, milletimiz için, asrın barış ve milli birlik projesidir. Sürecin kararlılıkla devam etmesi, toplumun her kesiminin yararına olduğu için, bu noktada sorumluluğu olan herkes, bu bilinçle hareket etmelidir.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim