Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim çalışmaları kapsamında Çorum’a geldi. Eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Abide Meydanı’ndaki kalabalığı selamlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, halka hitap etti.
2002 Türkiye’sinin düşünülmesini isteyen Davutoğlu, “Türkiye IMF kapısında borç bekliyordu. Kendi silahını üretiyordu. Tank ödünç isteyen Türkiye’yi. Esnafın, yazarkasayı kırdığı Türkiye’yi düşünün. O Türkiye milleti kim kurtardı. IMF’ye olan borcu IMF’ye borç verecek bir şekilde kudretli bir devleti kim inşa etti. Kendi savaş uçacağımızı yapacağız. Tasarımları bitiyor. Onlar konuşur AK Parti yapar” dedi.
"Dik dur eğilme, millet arkanda" sloganları üzerine Başbakan Davutoğlu, “Hiçbir güç karşısında eğilir miyim. Millet arkamızda ise hiçbir taviz verir miyiz” ifadelerini kullandı.



7 Haziran seçimlerine giderken AK Parti’nin karşısında üç tane partinin yanı sıra bir de paralel partinin olduğunu dile getiren Davutoğlu, “Paralel devletten sonra paralel parti kurdular. Bu dört partiye sandıkta hesabını soracağız. Eski Türkiye’yi geri getirelim diyorlar. Hastane kapısında emeklilerin vefat ettiği, emeklilerin maaşını almak için kuyrukta beklediği, Türkiye’nin itibarının yerle bir edildiği eski Türkiye’nin geri dönmesine siz izin verir misiniz?” dedi.
Türkiye için 2002 yılında yüksek hızlı tren hayal olduğunu anlatan Davutoğlu, “2001 yılında MHP’li bir ulaştırma bakanı. Önüne hızlı treni getiriyorlar. Bunu biz değil çocuklarımız torunlarımızda göremez diyorlar. Onların ufku bu kadar. Biz Türkiye’yi hızlı trenlerle donatıyoruz. Önümüzdeki dönemde 3 bin 562 kilometre hızlı tren yapacağız. Samsun, Çorum, Kırıkkale, Amasya hattını yapacağız. Hitit Üniversitesi'ni kurduk. 15 bin öğrencisiyle bugün Çorum'da yükselen bir üniversite var. Sadece 9 ilde doğalgaz vardı. Bugün 74 ilde doğalgaz var. Çorum’a doğalgazı kim getirdi. Doğalgazı İskilip, Osmancık ve Alaca’ya da getiriyoruz. 7 Haziran'da yeni bir döneme hazırlanıyoruz. Bu arada doğalgaz için Mecitözü’ne bu hizmetleri getiriyoruz inşallah. 7 Haziran'da seçim yapılacak ya yükselen büyüyen, kalkınan Türkiye’nin devamını garanti edeceğiz, ya da tek iddiaları Ak Partinin gücünü zayıflatmak olan üç partinin ve paralel çetenin tuzakları etkili olacak. Onların uluslar arası piyonları ve işbirlikçileri diyorlar ki dört yanlış bir araya gelsin bir doğruyu götürsün. Burası siyaset meydanı 4 yanlış bir doğruyu götürür mü? AK Parti bir doğru olarak bu yanlışı götürür mü? Bunları siyaset çöplüğüne atacak mıyız?” şeklinde konuştu.
HDP il binalarına yapılan saldırılarla ilgili açıklamada bulunan ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı sert bir dille eleştiren Davutoğlu, “HDP Eş Genel Başkanı Mersin'deki saldırıları AK Parti yapıyor diyor. Olayın üzerine gidiyoruz. Kudüs Yahudilerin kutsal mekânı derken ne kadar yalan söylüyorsa, Adana ve Mersin’deki olayların arkasında AK Parti var derken o kadar yalan söylüyor. Mardin’de il başkanlığımıza saldırı yapıldı. Onlardan çıt yok. Bir ayağı dağda bir ayağı ovada siyaset olur mu? Ayakları terör bir ayağı dağda bir ayağı şiddeti bırakıp demokrasi meydanına öyle geleceksiniz" diye konuştu.



“CHP VE MHP’NİN DİKİLİ TAŞI YOK”
Konuşmasında CHP ve MHP’yi de eleştiren Davutoğlu, “CHP Genel Başkanı her gün bir yanlış üretiyor. Eline bir kağıt vermişler ezberlemiş, onu tekrar ediyor. Mazotla ilgili bir şeyler söylüyor. Mazotun kartla alındığı dönemler hangi dönemler biliyor musunuz? 1979 CHP dönemi. Biz doğalgaz dediğimizde onların aklına tüp gaz geliyor. Tüp gaz kuyrukları onların ürünüydü. CHP’nin bu memlekette dikili taşı var mı? MHP’nin dikili tek taşı var mı? HDP’yi zaten zikretmiyorum. Onlar yapmak için değil, yıkmak için varlar. Bu tuzak kuranlara kumpas kuranlara iyi bir ders verecek miyiz? Bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya, milli birliği, milli iradeyi ve insan onurunu korumaya, kudretli ve şefkatli yeni Türkiye’yi inşa etmek için gece, gündüz çalışmaya, Allah, tarih ve millet önünde söz veririz. Çorum söz mü? Tarihi bir desten yazacak mıyız" dedi.


(Taner ŞİMŞEK)


Editör: TE Bilisim