Rektör Prof.Dr. Reha Metin Alkan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Mehmet Evkuran, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Ali Kılıçarslan, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Y.Doç.Dr. Taner Sarak, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ömer Çırak, Enstitü Müdür yardımcıları ile Anabilim Dalı Başkan ve yardımcıları katıldı.
Rektör Prof.Dr. Reha Metin Alkan toplantının başında yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:
“Ülkelerin stratejik olarak da önemli konularından birisi olan lisansüstü eğitim ile günümüzün en önemli unsuru olan nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde önemli yol kat edilecek olup, yapılacak bilimsel ve teknolojik çalışmalarla da tüm insanoğlunun yararına ürünler ortaya çıkarılacaktır. Ayrıca lisansüstü eğitim ile tüm üniversitelerimizde devam eden nitelikli öğretim elemanı eksiğinin giderilmesi de mümkün olabilecektir. Bu bakış açısıyla Üniversitemiz bünyesinde yer alan Enstitülerimizde açılan yeni programlarla ve diğer üniversitelerle yapılan ortak lisansüstü programlar aracılığıyla enstitülerimizde her geçen gün artan sayıda öğrencimize lisansüstü eğitimi verilmektedir. Enstitülerimizde 2010 yılında 9 lisansüstü programda 150 öğrenci ile başladığımız lisansüstü eğitimimize, şu anda 18’i yüksek lisans ve 7’si doktora programı olmak üzere toplam 25 lisansüstü programla 1,147 öğrenciye yüksek lisans ve doktora eğitimi vermekteyiz. Her geçen yıl daha da yoğun başvuruların yapıldığı lisansüstü programlarımızda, öğrencilerimize gerek kendi alanlarında uzmanlaşma, gerekse farklı disiplinlerde çalışmalar yapma fırsatı da verilmektedir.”
Kısa bir süre sonra ilan edilecek yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci kontenjanlarına da değinen Prof. Dr. Alkan, 2015 yılı için 102’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 381 öğrencinin daha mevcut lisansüstü öğrencilere katılacağını belirterek, gelinen bu noktada emeği geçen herkese teşekkür etti.
Toplantıda Yükseöğretim Kurulu’nun 21 Ocak 2015 tarihinde yayınladığı güncellenmiş Lisansüstü Eğitim-Öğretim Programı Açılması ve Yürütülmesine Dair İlkeler tüm ayrıntılarıyla ele alındı ve bu kriterler çerçevesinde lisansüstü programların mevcut durumu ilkeler kapsamında değerlendirildi.
Akademik hayatın en önemli sorunlarından birisi olan etik ihlaller konusunda yapılacak çalışmaların da ele alındığı toplantıda, Üniversite’nin farklı birimlerinin işbirliği ile ortak lisansüstü programlarının açılması konusu da ele alındı. Bu kapsamda başlangıç olarak İİBF İşletme Anabilim Dalı öncülüğünde MBA (Master of Business Administration); İİBF İşletme ile Bankacılık ve Finans Bölümü ortaklığında Finans; İİBF Uluslararası İlişkiler ve Politika alanında uluslararası lisansüstü programlarının açılması çalışmalarının başlatılması kararı alındı.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim