Ziyarette Rektör Alkan; Kırgızistan TÖMER’de oldukça başarılı çalışmalara imza atan Aydın’ın, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yurt dışında okul açılması, mevcut eğitim kurumlarının her türlü programlanması, yurt dışında bulunan vatandaşlar ve çocukları arasında Türkçeyi ve Türk kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla Türkçe öğretim merkezleri açan Yurt Dışı Eğitim ve Öğretim Dairesi Başkanlığı görevinde de önemli projelere imza atacağına inandığını belirtti.
Eğitimin uluslararasılaşması kapsamında önemli aşamalar kaydeden Hitit Üniversitesi’ne bu dönem 54 ülkeden bin 200’e yakın uluslararası öğrencinin başvurduğunu, bu çalışmaların önemli kilometre taşlarından birisinin de 3 yıl önce Kırgızistan TÖMER ile yapılan işbirliğinin olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, bu süreçteki değerli katkılarından dolayı Ebubekir Aydın’a teşekkür etti.
MEB Yurt Dışı Eğitim ve Öğretim Daire Başkanı Ebubekir Aydın da, Hitit Üniversitesi’nin kısa bir sürede uluslararası öğrenci alınması konusunda hızla geliştiğini görmenin çok sevindirici olduğunu, Hitit Üniversitesi’nden Kırgızistan’a dönen öğrencilerin çok güzel duygularla döndüklerini, oldukça iyi eğitim almalarının yanı sıra, ülkemizi de yakından ve her yönüyle tanıma fırsatı yakalanmasına da vesile olunduğunu ifade etti.
Hitit Üniversitesi’ne gelen öğrencilerin bu memnuniyetleri sonucunda lisansüstü çalışmalar yapmak üzere de Hitit Üniversitesi’ne gelmek için kendileri ile irtibata geçtiklerini belirten Aydın, bu konuda Prof. Dr. Alkan’ın gerekli yardım ve desteği vereceğine inandığını sözlerine ekledi.
Lisansüstü programlara çok sayıda uluslararası öğrenciler için kontenjan konulduğunu belirten Prof. Dr. Alkan ise, bu konuda her zaman destek vermeye hazır olduklarını, bu yıldan itibaren Türk Dünyası’nı ilgilendiren bir konuda yapılacak yüksek lisans ve doktora çalışması yapacak öğrencilere özel bir destek sağlama kararı alındığını ifade etti.
(Hitit Üniversitesi)

Editör: TE Bilisim