Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Mat, bundan kısa süre önce Çorum katliamının tertipleyicilerinden olan Kenan Evren’in tarihin çöplüğüne uğurlandığını ifade ederek, 7 Haziran seçimlerinde de 12 Eylül’cülerin en büyük engeli olan %10 seçim barajının yıkıldığını dile getirdi.
Çorum olaylarının 35’inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinliğinde konuşan Mat, 12 Eylül darbesinin ürünü olan AKP’nin ve Tayyip Erdoğan’ın 7 Haziran’da baraja takıldığını söyledi. Halkın yan yana gelmesi halinde bütün barajları yıkabildiğini ifade eden Mat, “Yıllardır bu ülkeyi yüreği beş kuruş etmeyenler yönetti. Biz bunu hak etmiyoruz. Artık bu ülkeyi Türkler, Kürtler, Aleviler ve sosyalistler hep birlikte yönetmelidir” dedi.
Şeriata ve faşizme karşı kim nerede mücadele ediyorsa Alevilerin her zaman onların yanı başında olduğunu vurgulayan Mat, “Bugün IŞİD denilen barbarlar, insanları katlediyorsa ve bu katliama karşı Kürtler mücadele ediyorsa buradan oradaki yoldaşlarımıza bin selam olsun” şeklinde konuştu.



(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim