Genel Merkezi Ankara’da bulunan Ak Ocaklar Derneği’nin ‘Hedef 2023 Yeni Türkiye’ hayali güden bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Yiğit, “Ak Ocaklar, memlekete hizmetkâr olmaya talip bir dava derneğidir. Alnımız ak, davamız ak, yolumuz ak, liderimiz aktır. ‘Durmak yok yola devam’ diyen yiğitlerin arkasında bir taban bileşkesi olarak bu onurlu duruşumuzu sürdüreceğiz” dedi.
Türkiye’nin pek çok kentinde şube açılışları yaptıklarını ve Ramazan Bayramı sonunda Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da da açılışlarının süreceğini ifade eden Yiğit, “Bu davaya gönül veren vatandaşlarımız ile birlikte yurtiçinde ve yurtdışında açılışlarımızı gerçekleştireceğiz. Ak Ocakları bir gönül STK’sı haline sokacağız. Bu yılsonuna kadar amacımız 100 şubeye ulaşmak. Ecdadı Fatih’in torunları olarak bu yola çıktık. Ne olduğumuzu, kim olduğumuzu, nerden geldiğimizi unutmadan, Çanakkale ruhunu içimizden eksik etmeden, ümmet bilincini kendimize ilke edinerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
8 aylık bir sivil toplum kuruluşu gibi değil de 40 yıllık bir STK’ymış gibi bir başarı yakaladıklarını belirten Yiğit, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Açtığımız ocaklarımızda Osmanlıca, Arapça ve Kur’an derslerinin öğrenilmesi ve öğretilmesi noktasında çalışmalara imza atacağız. Sosyal dayanışmanın gelişmesi noktasında “Eli taş atan gençlik değil; eli bilgisayar kullanabilen, yüreği vatan, millet sevdası ile taşan bir gençlik hayal ediyoruz. Davamız ve sevdamız; vatan, millet, ezan, Kur-an ve bayrak sevgisidir.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onurlu ve dik duruşu karşısında bizler de sosyal sorumluluk sahibi bireyler olarak bu milletin ve devletin derdini kendimize dert edindik. Bu vatan bizim ve bizim gidecek ikinci bir vatanımız yok. Sorumluluğumuzun farkındayız. Kimseyi kırmadan, kimseyi ötekileştirmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz.”
(Onur MÜLAZIM)

Editör: TE Bilisim