Mahmut Temel, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Çorum Orman Su İşleri Şube Müdürlüğü’nde toplam 10 adet fotokapan bulunmaktadır. Bunlar harekete duyarlı, resim ve video çekebiliyor. İlk olarak Kargı ilçemizde muhtelif yerlere kuruldu. Daha önce geyik, karaca ve kurt pek çok kez görüntülendi, ancak ilk defa ayı görüntüleri tespit edildi. Ayının görüldüğü yer Kargı ilçesi Abdullah köyü civarında ve 13 Mayıs'ta görüntülenmiş.
Daha önce yöre insanlarından bu bölgede 3 adet ayının yaşadığı bilgisi alınmıştı, ancak fotokapanlar sayesinde bu durum ispatlanmış oldu. Fotokapanlar diğer ilçelerimize de kurularak ilimizdeki yaban hayvanlarının tespiti yapılacak ve buna göre koruma kontrol çalışmaları bu bölgelere daha yoğun olarak yapılacaktır.
İlimizde son yıllarda yaban hayatında gözle görülür bir zenginleşme olmuştur. Kızılgeyik, karaca ve keklik türlerinde sayı son derece artmıştır.
Bu durum kontrol çalışmalarının artmasından daha çok halkımızın doğayı koruma konusunda eskiye göre çok daha bilinçli olmasından kaynaklanıyor. Bu konuda duyarlı olan herkese çok teşekkür ediyoruz."
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim