ÇFK Basın Sözcüsü Fatoş Aykaç, Çorum’da fotoğraf severler ile bu alanda çalışan kişi ve kuruşları, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle bir araya getirmek, fotoğrafı sevdirmek ve fotoğraf sanatını yaygınlaştırmak ve Çorum’un tanıtımını yapmak amacıyla kurulan ÇFK’nın ilk olarak fotoğraf kursu düzenlediğini söyledi.
Fotoğraf sanatçısı Altan Özeskici tarafından verilen kursun yaklaşık 2,5 ay süreceğini ifade eden Aykaç, cumartesi ve pazar günleri gerçekleştirilen derslere yaklaşık 50 kişinin katıldığını kaydetti.
Kurs süresince çeşitli geziler ve söyleşiler de düzenleneceğini belirten Aykaç, “Kursumuz yoğun bir katılımla devam ediyor. Hafta sonları düzenlenen derslerde temel fotoğrafçılık eğitimi alan kursiyerlerimiz ayrıca kent içerisinde ayakkabıcılar ve bakırcılar arastaları ve tarihi mekanları gezerek, bu alanlarda pratik yapıyorlar. Eylül ayına kadar sürecek kurs sonunda katılımcılara sertifika verilecek. Bunun yanı sıra ÇFK olarak her kursiyerimize çanta, selfie çubuğu, termos bardak, şapka gibi malzemelerden oluşan bir paket veriyoruz” diye konuştu.
ÇFK olarak Çorum’da fotoğraf sanatının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için güzel çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Aykaç, fotoğraf severleri ÇFK’ya davet etti.
Aykaç, fotoğraf kursunun düzenlenmesinde katkılarını esirgemeyen HEM Müdürü Yasin Yetim ile salon tahsisi konusunda destek olan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şube Başkanı Turhan Candan’a teşekkür etti.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim