BES Şube Başkanı Ertuğrul Alper, Maliye Bakanlığı ile yap-boz tahtası gibi oynandığını kaydederek, Maliye çalışanları olarak taleplerinin karşılanması yönünde mücadelelerni kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti:
Ertuğrul Alper, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:
“2005 yılında maliye emekçilerinin itirazlarına ve ortaya koyduğu direnişe rağmen çıkartılan Gelir İdaresi Başkanlığı Yasası, 2011 yılında adeta kamu emekçileri ile alay edercesine kamuda eşit işe eşit ücret olarak yansıtılan 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve son olarak 2013 yılında Hükümet ile Memur Sen arasında imzalanan satış sözleşmesi maliye emekçilerine eşitsizliği, adaletsizliği ve yoksullaşmayı dayatan bir süreci de beraberinde getirmiştir.
Yaşadığımız bu süreçte ortaya koyduğumuz her türlü eyleme rağmen, taleplerimiz içi boş vaatlerle geçiştirilmiş, ülkemizi parsel parsel satanlar sıra emekçilerin taleplerine gelince her zaman olduğu gibi kulaklarını tıkayarak taleplerimizi geçiştirmeye çalışmışlardır.
Ülkemizde derin bir ekonomik kriz yaşanmaktadır. Milyonlarca kişi kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemediği için mahkemeliktir. İşsizlik son yılların en yüksek rakamına çıkmış bulunmaktadır. Diğer emekçilerde olduğu gibi maliye emekçileri de enflasyon oranının altında maaş zamları, gasp edilen fazla mesai ücretleri, sürekli olarak yapılan zamlar ve vergi yükü altında her geçen gün daha da yoksullaşmaktadır. “Yeni Türkiye”, “Güçlü Ekonomi” sloganı ile kurulan 62. Hükümetin ülkemize ve emekçilere vaat ettiği yeni bir şey yoktur, ekonominin hali ortadadır. Siyasi iktidarı ve Maliye Bakanı’nı göreve çağırıyor, taleplerimizin gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz. Aksi halde eylem ve etkinlikler dışında siyasi iktidara sandıkta da mesajımızı vereceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.”
Editör: TE Bilisim