Erkunt Traktör’ün Çorum Bölge Yetkili Satıcısı Benkar Otomotiv, Traktörcüler Sitesi’nde düzenlenen törenle açıldı.
“Türkiye’nin Traktörü” sloganıyla yerli üretim yapan Erkunt Traktör’ün Çorum Bölge Yetkili Satıcılığını Benkar Otomotiv yapacak. İşadamı Ahmet Benli ve Mehmet Karakaş tarafından kurulan Benkar Otomotiv’in açılışına Erkunt Traktör Genel Müdür Yardımcısı Tolga Saylan, Bayi Gelişim Müdür Yardımcısı Nahit Canoğlu, Bölge Satış Müdürü Mustafa Tuğrul Erkan, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Benkar Otomotiv ortaklarından Mehmet Karakaş, dünyada 26 ülkeye satılan yüzde 100 Türk malı Erkunt Traktör’ün bölge yetkili satıcılığını yapacaklarını ifade ederek, 55 beygirden 110 beygire kadar 88 traktör çeşidiyle Erkunt Traktör’ü Çorumlu çiftçilerle buluşturduklarını dile getirdi. Karakaş, “Traktörlerimizi 3 yıl garantili satışa sunuyoruz. Ziraat Bankası düşük faizle kredi desteği veriyor. Erkunt Traktör noter tarafından onaylanan yüzde 30 yakıt tasarrufuyla çiftçilerimizin cebini de düşünüyor. Klimalı ve kompresörlü traktörlerimiz modern dizaynı ve yeni tasarımı ile büyük beğeni topluyor. Türkiye’nin en fazla tercih edilen markalarından birisi olan Erkunt Traktör, yaygın servis ağı ve uygun yedek parça imkanı ile çiftçilerimizin gözdesi. Benkar Otomotiv olarak traktör ve tarım malzemeleri alanında bölge çiftçilerimize hizmet vermekten onur duyacağız” dedi.
Ahmet Benli ise konuşmasında Çorum çiftçisi için hayırlı bir işe başladıklarını dile getirerek, katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Açılışta konuşan Erkunt Traktör Genel Müdür Yardımcısı Tolga Saylan da Erkunt ailesi ile Benkar’ı bir araya getirdiklerini belirterek, 11 yıl önce faaliyete ecen Erkunt’un tamamen Türk mühendisleri tarafından tasarlanarak %100 Türk malı olarak üretilen bir traktör olduğunu anlattı. Kısa sürede 32 bin traktörü çiftçilerle buluşturduklarını anlatan Saylan, bu sayede Türkiye’nin önde gelen traktör firmalarından biri haline geldiklerini söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından Erkunt Traktör’ün Çorum Bölge Yetkili Satıcısı Benkar Otomotiv Tolga Saylan ve Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş tarafından açıldı. Açılışta katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.






(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim