Büro-Memur-Sen Çorum Şube Başkanı Erdoğan Cengiz, ülkemizin birlik ve beraberliğini ve kardeşliğimizi bozmak isteyenlerin düzenlediği terör olaylarının devam ettiğini ifade ederek, “Son olarak Muş’ta düzenlenen terör olayında Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız, eşi ve kızının gözleri önünde saldırıya uğradı. Binbaşı Arslan Kulaksız, hastanede hayatını kaybederek şehit oldu” dedi.
Terör olaylarını lanetleyerek şehitlere rahmet dileyen Cengiz, açıklamasında şunları bildirdi:
“Yaşanan terör olayları göstermektedir ki, güçlü Türkiye hedefi, ülke olarak birlik ve beraberliğimiz, her dönem olduğu gibi bu günlerde de küresel güçleri ve onların yerli işbirlikçilerini, maşalarını rahatsız etmiştir. Türkiye, tarihi ve kültürel olarak bağlarının bulunduğu Ortadoğu’da yaşanan kırılma, çatışma, kamplaşma ve iç savaşların derinleşmesi ve sürmesi adına yürütülen faaliyetlerin içine çekilmek istenmektedir.
Terör örgütlerinin ismi farklı olsa da, hedefi ortaktır. Hedef, bölgesinde huzuru, demokratik kültürü, kardeşlik ve birlik iklimiyle öne çıkan Türkiye’nin yolunu kesmek, güçlü ve büyük Türkiye yolculuğunu sona erdirmektir.
Ülkemizde terör ve çatışma odaklı bir iklim değişikliği planlayanlar bilmelidir ki, hevesleri kursağında kalacaktır. Çünkü Türkiye büyük ve güçlü bir ülkedir. Ülkemizin batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine kadar bir ve beraberdir, kardeştir. Böyle de olmaya devam edecektir. Milletimizin acısı, yası, teröre karşı tavrı ortaktır. Milletimiz, birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize zarar verecek, terör olaylarını gerçekleştirenleri ve işbirlikçilerini sevindirici eylem ve söylemlerde bulunmamaları konusunda hassas davranmalıdır.
Asırlardır süren birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı devletin ilgili birimlerinin azami gayret ve hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Yaşanan terör saldırılarının faillerinin en kısa sürede yakalanarak yargı önüne çıkarılmalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle Büro Memur-Sen olarak terör olaylarında hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim