Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Çorum Öğrenim Birimi, yıllardır süregelen etkinliklerinin ardından yepyeni bir organizasyona daha imza attı.
TEGV Çorum Öğrenim Birimi’nin ev sahipliğinde hayata geçirilen “TEGV Gönüllüleri Hititlerin Başkentinde Doğa kampında Buluşuyor” projesi, Boğazkale’de başladı, Hattuşa, Yazılıkaya, Alacahöyük, Ortaköy, Şapinuva ve İncesu’da devam etti.
Sosyal diyalog ve etkileşimin arttırılmasını amaçlayan bu aktiviteye Gaziantep, Şanlıurfa, İstanbul, İzmir, Elazığ, Van, Siirt, Aksaray, Ankara, Samsun, Nevşehir ve Kayseri’den toplam 60 TEGV gönüllüsü ktıldı.
Çorum Müzesi’nde Hitit Üniversitesi öğretim üyelerinin Hititiloji ve Ekoloji konulu paneli ve ressam Necla Yıldız Özeskici’nin kişisel resim sergisi ile başlayan etkinlik çerçevesinde, Boğazkale’de kurulan kampı, Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan ve Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu da ziyaret etti.
Ortaköy İlçesi’ne Bağlı Karahacip Köyü’nde gerçekleştirilen kampa ise Karahacip Köyü Muhtarı Servet Atmaca destek verdi. Bu kampa da Ortaköy Belediye Başkanı Taner İspir ziyarette bulundu.
Karahacip’te köylülerle kaynaşan gönüllüler, çevre bilinci ve Çorum’un turistik-kültürel potansiyeli hakkında söyleşiler yaptılar.
Kamplarda hem eğlenildi, hem de sosyal sorumluluk etkinlikleri gerçekleştirildi.
Doğal bir ortamda, birçok farklı aktivitenin yer aldığı açık havada eğitim faaliyetlerini gerçekleştiren gönüllüler, çevre duyarlılığının arttırılmasına yönelik farklılıkları da keşfetme imkânı buldular. Ortaköy Belediye Başkanı Taner İspir, kampa katılan gönüllülere öğle yemeği ikramında bulundu ve Ortaköy’ün değişimine geleceğe yönelik tasarılarını anlattı.
Çorum’daki bu ilk organizasyonun, gerek Çorum’un tanıtılması, gerekse bireylerin çevre bilincinin geliştirilmesi adına önemli bir adım olduğu görüşünde birleşildi.




Editör: TE Bilisim