CHP Genel Merkezi’nin kararı uyarınca 55 ilde önseçim yapılarak adaylar belirlenecek. Bu kapsamda Çorum’da da CHP üyesi yaklaşık 12 bin kişi sandığa gidecek.
CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, ön seçimin yarın 08.00 -17.00 saatleri arasında Bahçelievler İlköğretim Okulu’nda yapılacağını bildirdi. Yaklaşık 12 bin partilinin oy kullanacağı ön seçimde 9 aday adayı yarışacak. Partililer pusulada en az 2, en fazla 4 aday adayını işaretleyebilecek.
Öte yandan hakim huzurunda yapılacak seçimler için ilçelerde de sandık kurulacak. İlçede bulunan CHP’lilerin Çorum’a gelmesine gerek kalmayacak. Kura çekimi ile belirlenen sıraya göre CHP’liler Saim Topgül, Ulaş Yıldırım, Cengiz Atlas, Muharrem Bozdoğan, Halis Durkaya, Turgut İlgü, Tufan Köse, Dinçer Solmaz ve Necdet Sülünoğlu arasında tercihlerini yaparak milletvekili aday sıralamasını belirleyecek.
CHP’nin 30 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkan adayı olan Kenan Nuhut da yarın saat 10.30’da Bahçelievler İlkokulu’na gelerek hem oyunu kullanacak hem de demokrasi şöleninde hazır bulunacak.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim