Siyasetle uğraşmanın sorumluluk, tecrübe, dürüstlük ve cesaret istediğini belirten Koçak, milletvekilliği aday adaylığı başvurusu dün Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Eyüp Aslan’a verdi.
“Bölgemizin gelişen sanayi, ticaret, turizm şehri Çorum’umuzda Ak Parti’mizde sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum” diyen Koçak, Çorum siyasetine emeği geçen siyasetçileri minnetle andığını belirterek konuşmasına başladı.
Koçak, aday adaylığı için düzenlediği basın toplantısında şunları ifade etti:
“Bu sabah ulusal basından öğrendiğimiz sizlerin de bildiği çok önemli haberi tekrar paylaşmak istiyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dün gece gerçekleştirdiği Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’na yapılan başarılı operasyonla ilgili hükümetimizi ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizi bir vatandaş olarak tebrik ediyorum. Türkiye güçlü ülkedir. Önemli meselelerde her zaman risk alıp sınır ötesi operasyonları ya da müdahaleleri her an yapmaya hazır gerek askeri gerek siyasi iradeye sahiptir.
Birlik, beraberlik, huzur, mutluluk, yatırım ve kalkınma; bu güzellikler sadece benim değil burada bulunan sadece siz değerli gönüldaşlarımın da değil; bu güzellikler bütün Çorum’umuzun hakkı.
Esnafımızın, tüccarımızın, sanayicimizin, köylümüzün, ev hanımlarımızın, öğrencilerimizin, işçilerimizin, memurlarımızın, engelli vatandaşlarımızın, Çorum dışında hatta yurt dışında yaşayan Çorumlumuzun da hakkı. ,
Ak Partimiz ülkemizin üzerinde dolaşan kara bulutları geçti ve Allaha hamdolsun ki Türkiye şimdi şafak vaktini yaşıyor. Allahın izniyle daha da yaşayacak daha da yaşayacak.
Ak Partililer olarak bize düşen görev her birimiz bir elin parmakları gibi olmalıyız. Sevinçleri paylaştığımız gibi acıları da paylaşmalıyız. Sadece başarıya koşmalıyız, çalışmalıyız. Çorum’da başarının önünde bir engel var mı? Ben hiçbir engel olmadığına inanıyorum.
Türkiye’nin ekonomik, sosyo -ekonomik, stratejik durumu ve gücü dünya ülkeleri arasında her geçen gün daha çok önem arz etmektedir. Türkiye kıtaları birleştiren çok önemli enerji yolları olan koordine köprü bağlantı ülkesidir. Türkiye, Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip ülkedir. Türkiye 2023 vizyonunda inşallah dünyanın ilk 10 büyük ekonomisine sahip olacaktır.
Ak Parti hükümeti döneminde ciddi sayıda yatırımlar yapılmıştır. Çoğu illerimizde kalınacak otel sayısı az iken en ufak illerimizde bile 5 yıldızlı otellerimiz yapılmıştır. Pasaportumuzu cebimize alıp vizesiz yaklaşık 80’e yakın ülkeye, kapıda ve internetten vize alarak 106 ülkeye turistik ve iş seyahati yapabilmekteyiz. İnşaatı ve yatırımı devam eden İstanbul finans merkezi, Avrupa ve Asya arasında en önemli finans merkezi olacaktır. İstanbul’da yapılan 3. köprü ve 3. havaalanı yatırımları ciddi yatırımlardır. Bundan dolayı bir vatandaş, bir işadamı olarak başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beye ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na şükranlarımı sunarım.
Çorum ekonomisi olarak 2023 vizyonun a hedefimiz Türkiye ihracatında ilk 20’ye girmektir. Göç veren Çorum değil, göç alan Çorum olacaktır.
Siyasetle uğraşmak sorumluluk ister, tecrübe ister, dürüstlük ister, cesaret ister.
Siyasette ibadet gibidir. Ak Parti hükümeti zamanında tüm Türkiye ilerledi, şehirler ilerledi, Çorum da ilerledi. Yüce Allah’ım bize milletvekilliğini nasip ederse Çorum’a yapılmak istenen projeleri daha hızlı ve daha aktif bitirmek boynumuzun borcudur.
Çorum’un Ankara’da etkili siyasetçileri, etkili milletvekilleri olmalı. Yaklaşık bir milyon Çorumlunun yaşadığı güzel başkentimizde, Çorum’dan bakanımız olmalı hatta bakanlarımız olmalı.
Bu kutlu yürüyüşte malımla, canımla biriken tecrübemle Türkiye ve Çorum sevdamdan dolayı Çorum için Ankara’da siyaset yapmak istiyorum. Güzel Çorum’umuzdan milletvekili adayı olmak istiyorum.
7’den 70’e tüm Çorum’un milletvekili olmak istiyorum. 7 Haziran 2015 genel seçimleri ülkemize, Çorum’umuza şimdiden hayırlı, uğurlu, bereketli ve huzurlu olmasını dilerim.”
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim