Zirveye Çorum’dan TSO Yönetim Kurulu Başkanı, Toprak Sanayiciler Kooperatifi Başkanı ve TUKDER Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Başaranhıncal, Osmancık Toprak Sanayiciler Kooperatifi Başkanı ve TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yakup Karaca katılmıştır.
Sektör ile ilgili son gelişmelerin paylaşıldığı ve tartışıldığı, yenilikçi ürünler geliştirmek ve imal etmek için ihtiyaç duyulan yeni yatırımlar konusunda uluslararası yatırımcı firmalarla görüşmelerin yapıldığı, çözüm önerilerinin ve piyasa şartlarının değerlendirildiği zirvede bir konuşma yapan Çorum milletvekili Cahit Bağcı, toprak sanayinin sosyal ve stratejik anlamda önemli bir sektör olduğunu söyledi.
Toprak sanayinin; emek yoğun çalışma sistemi nedeniyle Türkiye’nin istihdam yükünü önemli ölçüde sırtladığını ifade eden Bağcı, Çorum’un da sektörün en önemli merkezlerinden bir tanesi olduğunu vurguladı.
Geçmişte kendisinin de toprak sanayi sektöründe çalıştığını, dolayısıyla sektörü yakından tanıdığını ifade eden Bağcı, “Çorum ilimiz, önemli toprak sanayi tesislerini bünyesinde barındırmaktadır. Her yıl gerek Çorum ilimizde, gerekse Osmancık ilçemizde dualarla ilk fırınları yakarak sezonu başlatıyoruz. Bereketli, bol kazançlı bir yıl olmasını dileyerek fırınlarımızı ateşliyoruz. Bunu bir gelenek haline getirdik ve inşallah bundan sonra da bu geleneği sürdüreceğiz” demiştir.
Toplantıda açış konuşmalarının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Zirveye katılan sektör temsilcileri gerek bölgelerinde, gerekse sektör genelinde gözlemledikleri sorunları gündeme taşıdılar. Zirvenin devamında, gündeme alınan sorunlar ve bu sorunların çözüm önerileri tartışıldı.
Editör: TE Bilisim