TRT Repertuvarı’na alınan 347 bestesi dışında Türk Mûsıkîsi’ne sayısız öğrenci ve eser kazandıran 77 yaşındaki ünlü bestekâr konserde, biri Koro Şefi Aliye Helvacı’yla düet olmak üzere 3 eserini seslendirdi.
Özellikle güftesi Mustafa Töngemen’e ait olan Nihavend makamındaki “Gel Gönlümü Yerden Yere Vurma Güzel Ne Olursun” isimli şarkısıyla geniş kitleler tarafından tanınan ve aynı şarkıyla Milliyet Gazetesi’nin 1991’de “Yılın En Sevilen Şarkısı” ve “Yılın Bestekârı” ödüllerini alan Bursalı sanatçı Erdinç Çelikkol, dupduru sesi ve güçlü yorumuyla hayranlık uyandırdı.
Erdinç Çelikkol ilk olarak sözlerini Orhan Ete’nin kaleme aldığı “Yılların Ötesinden Süzülür Gibi Akıp (Hâtıralar)” isimli Muhayyer Kürdî eserini seslendirdi. Ardından güftesi Dr. Galip Uzunca’ya ait “Seni Gördüm Bu Akşam Sahilde Gün Batarken” adlı Hicaz şarkısını yorumlayan ünlü bestekâr, Münire Aksaray’ın güftesinden bestelediği “Islandım Aşk Yağmurunda Deniz Derya Umman Ne ki” isimli bir başka Hicaz şarkısını ise Koro Şefi Aliye Helvacı’yla düet okudu.
Ünlü bestekâr Çelikkol konserin final bölümünde 1991’de “Yılın Şarkısı” seçilen “Gel Gönlümü Yerden Yere Vurma Güzel Ne Olursun” adlı şarkısını izleyicilerle birlikte söyledi.




(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim