Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Fatih Projesi kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak 9. Sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtıldı.
Türkiye genelinde gerçekleştirilen törende 700 bin tablet bilgisayar dağıtılırken, Çorum Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencilerine de düzenlenen törenle bilgisayarları verildi.
Törene AKP Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Vali Yardımcısı Adem Saçan, AKP İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve öğrenciler katıldı. Törenin açış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, ileriki günlerde 37 okulda öğrenim gören 5150 öğrenciye de tablet bilgisayarlarının dağıtılacağını vurguladı.
İl genelinde proje kapsamında 83 okula 1842 adet etkileşimli tahta kurulumu yapıldığını ifade eden Büyük, 152 okulda 2134 adet etkileşimli tahta kurulumu planlandığını, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında donanım kurulumu tamamlanan 36 okulda öğrenim gören 9. sınıf öğrencilerine ve öğretmenlerine toplam 7000 adet tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirildiğini söyledi. Tabletlerin özellikleri konusunda da bilgiler veren Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, öğrencilere bu bilgisayarla birlikte ayrıca dayanıklı silikon kılıf da verileceğini dile getirdi.
Tablet bilgisayarların, öğrenci ve öğretmenlere, birçok faydalı uygulama, yazılım ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) yüklü halde teslim edileceğini anlatan Seyit Ali Büyük, ayrıca öğretmenlerin e-tahtalarla etkileşim içinde ders işlemesine ve öğrencilerle sınav, ödev, proje gibi veriler paylaşmasına imkan veren etkileşimli sınıf yönetim yazılımının da bu yıl verilecek tabletlere yüklendiğini anlattı. Bütün tabletlerin kablosuz erişime açık halde dağıtılacağını söyleyen Büyük, öğrencilerin, tabletlerinden MEB’in kendileri için sağladığı güvenli internet içeriği prosedürüyle diledikleri zaman diledikleri yerden internete bağlanabileceğini ifade etti. AKP Çorum Milletvekili Cahit Bağcı ve Vali Yardımcısı Adem Saçan’ın yaptığı konuşmaların ardından öğrencilere bilgisayarları dağıtıldı. Programa katılanlar daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan deneylerin sergilendiği bilim fuarını ziyaret ettiler.


(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim